allview avi

Allview AVI este asistentul vocal creat de cei de la Allview pentru telefoanele lor. O chestie interesanta: acest asistent vocal vine cu limba romana.

Nu detin un telefon Allview, ca sa il pot testa dar imi dau si eu cu parerea: o initiativa super ok, iar suportul pare sa fie bun. Aplicatia a fost lansata anul trecut dar a fost recent actualizata, adaugand niste functii utile:

  • poti afla ce filme/emisiuni ruleaza pe postul de televiziune preferat;
  • poti suna usor la 112 (cu o comanda precum: suna la urgente/suna la 112);
  • o noua tema (ma gandesc ca se refera strict la aspect);
  • daca esti cu gatitul, poti descoperi retete culinare pe YouTube;

Pe masura ce folosesti aplicatia AVI, ea devine tot mai ‘descurcareata’. Cu alte cuvinte cu cat o folosesti mai des pentru a crea task-uri, notite in calendar etc., cu atat invata sa o faca mai bine. Suna bine.

Daca ai un telefon Allview, poti descarca de pe Google Play aplicatia – aici.

Ce nelamuriri am in legatura cu Allview AVI:

  1. Sunt curios daca poti si efectua operatiuni complexe in ceea ce privesc setarile. Mai concret: la un telefon cu touchscreen-ul defect (dar imaginea se afisa impecabil), am reusit sa ma plimb prin setari cu asistentul vocal Google, dar nu am reusit sub nici o forma sa conectez un mouse bluetooth (un Logitech MxMaster) sau sa pun telefonul in modul transfer date, odata conectat la laptop prin USB. Astfel, backup-ul a fost enervant de facut, cu un cablu OTG (care nu il aveam la indemana). Oare m-ar fi putut ajuta acest asistent vocal de la Allview? Ar fi genial sa pot conecta un dispozitiv bluetooth fara interventie fizica asupra telefonului.
  2. Cu un telefon mid-range/nu prea scump Allview (cum ar fi Allview X4 Soul LITE ce il prinzi pe la 850-1000lei, depinde de noroc) cum se misca? Dar pe unul mai ieftin? Am nedumerirea asta, pentru ca telefoanele mai ieftine au din punctul meu de vedere o responsabilitate foarte mare: sa aduca tehnologia incepatorilor si sa ii initieze (iar asta va influenta mult modul in care ei descopera ce avantaje are un smartphone, internetul, etc. – sa nu uitam ca suntem in Romania). Iar telefoanele cu preturi reduse(400-1000lei), de la marii producatori de multe ori sunt niste glume proaste (orice aplicatie mai interesanta, se misca nu chiar ideal, multi tasking-ul slab – vezi posibilitatea Allview AVI de a dicta un mesaj in WhatsApp).

Telefoane suportate:

Allview X4 Soul, X3 Soul, P9 Energy, P9 Energy Lite, P9 Energy Lite 2017, P9 Energy S si V3 Viper.

Concluzii

Ma bucur ca Allview ii da tare, si incearca constant sa vina cu ceva nou. E super ok, ca e de la noi si chiar nu pare (ma repet, nu sunt posesor de telefon, doar uitandu-ma si din ce am vazut si atat). Nu am apucat sa testez mai mult de 2 minute vreun telefon de la ei, dar cu prima ocazie o voi face.

Daca ai testat deja sau chiar folosesti Allview AVI, ce parere ai despre acest asistent vocal?

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + two =