Apple anunta suport pentru placi video externe odata cu High Sierra

Dupa un anunt facut la Worldwide Developer Conference(WWDC), urmatoarea versiune de API grafic (Metal2) a lui MacOS, va permite conectarea unei placi video externe la un MacBook sau un iMac. Ceva de genul vedem si …

high sierra

Dupa un anunt facut la Worldwide Developer Conference(WWDC), urmatoarea versiune de API grafic (Metal2) a lui MacOS, va permite conectarea unei placi video externe la un MacBook sau un iMac.

Ceva de genul vedem si pe Razer Blade… e o idee interesanta.

Craig Federighi a dat un exemplu: un AMD Radeon RX520 intr-o cutiuta cu Thunderbolt 3 cu un MacBook. Inca nu sunt detalii daca vom vedea si Nvidia in astfel de cutiute sau doar AMD-uri.

Da, laptopurile au nevoie de placi video mai puternice. Mai ales in unele scenarii. Dar… nu ma prea incalzeste cu nimic o astfel de placa video externa. Cel mai des, mut acelasi laptop de la lucru – acasa. Refuz sa car o astfel de placa video dupa mine, si-asa car: un mouse, un cablu de incarcat mouseul, cablu de alimentare si un coolerpad.

Mi se pare o idee ok, dar nu la fel de ok ca un laptop cu o placa video dedicata destul de puternica. Mi-ar place mult mai mult sa vad placi video tot mai puternice, cu procesoare pe masura in laptopuri cat mai slim. Portabilitatea primeaza… daca vreau sa fac ceva intensiv, merg la un desktop.

Voi ce parere aveti de placile video externe pentru laptopuri?

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.