Cos de gunoi in retea. Vrei gunoi destept?

Cand ziceai ca incepi sa te saturi de ideea asta cu ‘casa desteapta’ si frigiderul inteligent oferit de Samsung, vine ceva ‘fresh’ pe piata. Ei bine, Sigfox, o compania frantuzeasca de pe langa Toulouse, ofera …

Cand ziceai ca incepi sa te saturi de ideea asta cu ‘casa desteapta’ si frigiderul inteligent oferit de Samsung, vine ceva ‘fresh’ pe piata. Ei bine, Sigfox, o compania frantuzeasca de pe langa Toulouse, ofera o idee: un cos de gunoi in retea.

Si ce face? Esti pregatit? Te anunta cand e plin si trebuie sa il golesti. Uluitor! :-))

cos de gunoi in retea

Si dupa ce termini de ras in hohote, trebuie totusi sa ne gandim si altfel. In timp ce pentru casa ta, ar fi destul de absurd, in marile orase ar fi o idee buna. Astfel, companiile de salubrizare ar putea sti cand trebuie sa actioneze si unde. Barcelona cica planuieste sa instaleze aproximativ 200 de astfel de cosuri de gunoi.

In Romania, sunt curios cum ar fi adaptat softul acestui cos de gunoi pentru a face fata diversilor factori abstracti (tipul ala care da cu piciorul in cosul de gunoi pentru ca e frustrat pe viata). Una peste alta, cred ca este o idee destul de buna pentru serviciile de salubrizare… chiar cred ca un astfel de sistem ar putea imbunatati curatenia unui oras, pe premiza ca oamenii le vor si folosi.

Toata ideea asta de a integra tehnologia in diverse obiecte sau electronice are si o parte destul de utila, care chiar ne-ar putea usura viata si ne-ar permite sa ducem o viata mai ok. Sunt o gramada de idei pentru a integra astfel de tehnologii in electronicele de zi cu zi, unele reusite altele nu prea, dar trebuie sa tinem cont si de eventualele probleme de securitate si siguranta.

Desi, nu stiu exact cum ai putea hackui un cos de gunoi destept (eventual te faci ca arunci gunoiul si fugi cu el dupaia), dar la alte dispozitive securitatea poate fi foarte importanta.

Ce parere ai de cosul de gunoi destept? Are potential sa prinda?

Categorii Fun
Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.