Instagram primeste Dark Mode pe iOS si Android

Instagram a primit dupa anuntul CEO-ului Adam Mosseri, un update care permite Dark Mode pe iOS si Android. Era si cazul, e bine-venita functia. O chestie un pic nasoala momentan e ca trebuie sa iti …

instagram Dark mode

Instagram a primit dupa anuntul CEO-ului Adam Mosseri, un update care permite Dark Mode pe iOS si Android.

Era si cazul, e bine-venita functia. O chestie un pic nasoala momentan e ca trebuie sa iti activezi dark mode pe telefon pentru a avea Instagram-ul in dark mode. Dar probabil cu timpul, vom primi si o optiune de a alege dark mode si fara sa ne setam telefonul pe dark mode.

Uite niste poze de pe GSM Arena cu Instagram in Dark mode:

Care-i faza cu dark mode? Ce atata hype cu chestia asta?

Pai, sunt doua lucruri:

  1. Unii gasesc mai usor de citit textul alb pe funal negru, li se pare mai accesibila o astfel de tema. De asemenea, e o idee mai lejer de stat pe telefon noaptea sau in intuneric.
  2. Display-urile OLED, prezente pe majoritatea telefoanelor noi, nu folosesc curent pentru a afisa culoarea neagra, oprindu-si ledurile respective. Astfel, faci economie de baterie.

Eu folosesc dark mode peste tot, pentru baterie. M-am si obisnuit cu el, e comod si chiar am simtit o diferenta vs non-dark mode.

Cum fac Instagram negru? Cum activezi Dark Mode pentru Instagram?

Conform instructiunilor oficiale de la Instagram:

  • Trebuie sa ai Android 10 sau iOS 13;
  • Trebuie sa activezi Dark Mode din setarile telefonului;

Cam aia e. Totusi, de pe surse, se pare ca Instagram va avea o setare denumita ‘Themes’, ce iti va permite sa alegi daca vrei Dark mode sau modul normal. Si din cate stiu, va fi compatibil cu toate versiunile de Android. Doar ca momentan nu e… daca nu ai Android 10, trebuie doar sa astepti.

Sursa.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.