Cum instalam rapid memorie ram intr-un laptop

Sa instalezi inca o placuta de memorie ram in laptopul tau este usor. Nu ar trebui sa iti ia mai mult de 5 minute tot procesul de instalare. In acest video instalam inca 8gb ram …

Sa instalezi inca o placuta de memorie ram in laptopul tau este usor. Nu ar trebui sa iti ia mai mult de 5 minute tot procesul de instalare.
In acest video instalam inca 8gb ram intr-un laptop Asus ROG G771JW, pentru un total de 16gb DDR3.

Cum instalam placuta de memorie ram in laptop?

1. Desfacem capacul cu grija ca sa nu zgariem carcasa laptopului. Atentie sa nu pierdem suruburile, sunt destul de micute de obicei.
2. Instalam ramii tinand cont de taietura care desparte contactele si avem grija sa ii introducem bine – ascultam click-urile facute de rami cand ii apasam.
3. Punem la loc capacul si insurubam.
4. Gata. Ai instalat un modul de memorie ram in laptopul tau.

La acest laptop am instalat o placuta de 8gb DDR3 Kingston Impact 1600MHz, CL9, 1.35v.

Cand te decizi ca vrei un upgrade, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

-daca laptopul tau mai are vreun slot de memorie libera sau daca poti inlocui modulul existent cu unul de capacitate mai mare (sa zicem ca ai un slot, ocupat de o placuta de 4gb. E posibil ca producatorul laptopului sa iti permita sa inlocuiesti placuta de ram cu una de 8gb);

-tipul ramilor; (DDR, DDR2, DDR3 sau DDR4)

-capacitatea maxima suportata; (4gb, 8gb, 16gb etc.)

-viteza suportata; (1066Mhz, 1333Mhz, 1600Mhz etc.)

-voltajul necesar; (1.35v sau alta valoare)

De obicei poti afla ce module de memorie se potrivesc laptopului tau fie pe pagina de suport a producatorului laptopului, fie pe pagina de suport a unui producator de memorie pentru laptopuri (de exemplu Kingston).

Spor la instalat!

Daca vrei sa vezi si alte lucruri prezentate in aproximativ 3 minute, lasa-ne un comentariu cu subiectul sau termenul ce te intereseaza.

Nu uita sa te abonezi la canalul peTech si sa dai un like pentru a fi la curent cu noutatile! Daca articolul sau video-ul te-a ajutat, da-i un share! Poate ii ajuta si pe altii 🙂 pe noi ne ajuta.

SUBSCRIBE & LIKE!

Youtube: http://www.youtube.com/c/PetechRo
Facebook: https://www.facebook.com/petechoficial
Twitter: https://twitter.com/peTech_ro

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.