Nvidia pregateste GTX 1040 pentru laptopuri

Se pare ca Nvidia pregateste inca un model pentru laptopuri – GTX 1040. Stim ca Nvidia se descurca bine si are ce sa ofere pe partea orientata spre mid-end sau high-end. Acum sunt curios sa …

placa video laptop nvidia gtx 1040

Se pare ca Nvidia pregateste inca un model pentru laptopuri – GTX 1040. Stim ca Nvidia se descurca bine si are ce sa ofere pe partea orientata spre mid-end sau high-end. Acum sunt curios sa vedem ce ne poate oferi pe partea low-end sau mai ieftina.

GTX 1040 va veni probabil sub numele de MX140 si se pare ca va fi prezenta prima oara pe un Lenovo – IdeaPad 320S. Tot ce se stie despre acest laptop este ca va costa ~759$, va veni cu un Intel Core i5-8250U (Kaby Lake Refresh?), 8 GB DDR4 si placa video despre care discutam.

Alte detalii nu am gasit despre placa video, dar probabil in curand o vom vedea lansata. Banuiesc ca, menirea ei este sa inlocuiasca 940m sau 940mx de la Nvidia. Vom vedea cum se descurca.

Mi se par foarte importante lansarile de componente low/mid-range. De multe ori laptopurile mai ieftine, se vand mai bine (in nr. mai mare). Astfel, mi se pare important ca si acest tip de produse sa ofere o performanta buna, incat sa satisfaca un utilizator incepator in de-ale pc-urilor chiar si dupa ce mai invata cate ceva.

(ex: habarnist la cumparaturi, dezamagit dupa o luna :-)) )

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.