Nvidia Titan V anuntat – 3000$

CEO-ul Nvidia Jen-Hsun-Huang a prezentat noua placa Nvidia Titan V pe o scena, la conferinta NIPS (Neural Information Processing Systems). Cu numele de cod GV100, placa e mai mult orientata catre calcule si putere de …

nvidia titan v volta

CEO-ul Nvidia Jen-Hsun-Huang a prezentat noua placa Nvidia Titan V pe o scena, la conferinta NIPS (Neural Information Processing Systems).

Cu numele de cod GV100, placa e mai mult orientata catre calcule si putere de procesare, nu spre grafica. Desi arata si vine cu porturi video ca o placa video traditionala.

placa video nvidia geforce titan

Daca pana acum seria Titan tinea sa fie orientata catre power-userii de grafica si catre entuziasti, tinand cont ca Titan V are un chip Volta bazat pe arhitectura V100, cu core-uri Tensor… e cam clar ca de acum familita Titan cam devine… ce a fost. Prima placa video Nvidia Titan se lauda cu putere de procesare uriasa pentru workload-uri specializate FP64. Lucru care nu a mai fost atat de adevarat pentru Titan X si Titan XP.

Pretul este de 2999$.

Placa vine cu 3 porturi DisplayPort si un conector HDMI. Mai multe specificatii in poza de mai jos.

specificatii placa video Titan V
Sursa: anandtech.com

Desi nu sunt date despre Titan V in gaming, mai mult ca sigur dezvoltatorii se vor bucura de aceasta placa video. Si tinand cont de costurile placilor orientate spre acest segment de piata, 2999$ nu mai pare atat de mult (Tesla V100 costa ~10mii de dolari). Ramane de vazut cat de rapid se vor vinde.

Oarecum, placa video ofera putere mare pentru domeniul spre care e orientata, la un cost mai… suportabil pentru cei ce incep sau nu au bugete mari.

placa video nvidia titan

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.