Ryzen PRO – care-i faza?

Ryzen PRO a fost lansat de catre cei de la AMD. Practic un fel de Ryzen pentru sectorul business si comercial. Practic, aceleasi capabilitati cu cateva adaugiri: securitate sporita, garantie mai mare, disponibilitate mai mare …

Ryzen PRO a fost lansat de catre cei de la AMD. Practic un fel de Ryzen pentru sectorul business si comercial. Practic, aceleasi capabilitati cu cateva adaugiri: securitate sporita, garantie mai mare, disponibilitate mai mare si o calitate mai mare a chipului.

Sunt 6 la numar, practic cate doua din fiecare serie Ryzen: 3, 5 si 7. AMD se lauda cu adaugirea unor capabilitati orientate catre mediul enterprise/business si cu securitatea sporita. Discutam despre chipuri orientate catre mediul enterprise, nu pentru consumatorii de rand.

procesoare ryzen pro

Cele mai interesante pentru mediul asta mi se par cele din seria 7. Ryzen 7 PRO 1700 are acelasi TDP de 65W, ca si Ryzen 3 PRO 1200. Practic acelasi consum (oarecum), dar o putere mult mai mare.

Cresterea calitatii chipurilor ma duce cu gandul la o intrebare: se vor overclocka mai bine astea? Tot ce-i posibil din punctul meu de vedere, dar probabil le vom vedea mult in medii care nu au astfel de planuri si in sisteme preasamblate de la producatori precum Dell. (vezi Optiplex si alte serii asemanatoare).

Pana una alta… stiu ca se apropie procesoarele Ryzen Mobile. Hai AMD, hai cu ele! Vreau sa vad cat mai multa performanta, cu cat mai putina caldura in laptopuri cat mai usoare. 🙂

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.