Seagate livreaza HDD-ul de 2TB de 7mm

De cand cu Ultrabook-urile, mai toate laptopurile noi necesita hdd-uri de 7mm. Dar mai nou, toti producatorii de laptopuri pun un accent foarte mare pe grosimea laptopurilor lansate. Ba se mai si bat pe tema …

seagate hdd 2tb notebook laptop

De cand cu Ultrabook-urile, mai toate laptopurile noi necesita hdd-uri de 7mm. Dar mai nou, toti producatorii de laptopuri pun un accent foarte mare pe grosimea laptopurilor lansate. Ba se mai si bat pe tema asta ocazional.

Ei bine, in sfarsit Seagate ne ofera un hard disk de 2 TB cu o grosime de 7 milimetri. E uimitor la ce s-a ajuns! Intr-un spatiu asa mic, la un pret probabil decent, vom avea notebook-uri cu 2 TB capacitate. Ca si idee, la grosimea de 7mm, doar SSD-urile celor de la Samsung – 850 EVO respectiv 850 Pro, puteau atinge 2 TB capacitate.

Hard disk-ul de 7mm vine in doua capacitati: 1TB si 2TB. Ambele au trei optiuni pentru criptarea datelor: fara, cu, si cu encriptie FIPS 140-2. Desi probabil cele cu criptare, vor fi vazute doar pe notebook-uri branduite, nu si de vanzare separat… dar cine stie?

Noile hard disk-uri de la Seagate vor avea 1.7w consum in load, si 0.5w in idle. Da, sunt eficiente. Buffer-ul de 128mb DRAM si vitezele sustinute de 100mb/s(zic ei) sunt mai mult decat imbucuratoare. Seagate zice sustine ca de azi, sunt disponibile… desi pana le vedem in Romania va mai dura putin probabil.

Eu unul, as adora un astfel de hard disk, mai mult pentru a-l lega langa un SSD pe notebook-ul de lucru. Capacitate enorma si portabilitate = win!

Tie ti-ar folosi 2 TB pe un laptop?

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.