Sleep, Hibernate si Hybrid Sleep – ce face fiecare?

Care este diferenta dintre Sleep, Hibernate si Hybrid Sleep? SLEEP/STANDBY = un mod de economisire al energiei, similar cu actiunea de a pune pe pauza un film. Toate actiunile de pe pc sau laptop sunt oprite, si …

Care este diferenta dintre Sleep, Hibernate si Hybrid Sleep?

SLEEP/STANDBY = un mod de economisire al energiei, similar cu actiunea de a pune pe pauza un film. Toate actiunile de pe pc sau laptop sunt oprite, si orice aplicatie sau document este mentinuta in memoria ram. Desi tehnic pc-ul sau laptopul este pornit, foloseste mai putina energie. Poti reveni rapid la starea normala in cateva secunde.

HIBERNATE = similar cu modul sleep, dar in loc sa fie salvate in memoria ram, aplicatiile si documentele deschise sunt tinute pe hard disk. Asta permite pc-ului sa se stinga complet. Asta inseamna ca, atat timp cat pc-ul este in acest mod, consumul sau este zero. In momentul in care pornesti pc-ul, pornirea va dura putin mai mult versus Sleep. Poti grabi acest proces daca folosesti un SSD.

HYBRID SLEEP = o combinatie dintre sleep si hibernare, documentele si aplicatiile deschise sunt tinute atat in memoria ram cat si pe hard disk sau ssd. Acest mod este util in cazul in care vei avea caderi de curent. Sistemul de operare poate restaura starea sistemului de pe hard disk sau ssd, daca cele de pe memorie nu sunt accesibile(asta s-ar intampla in cazul in care s-ar lua curentul).

 

O chestie interesanta de tinut cont, este ca, in windows 10, daca avem activata functia de hybrid sleep, in momentul in care punem pc-ul sau laptopul pe sleep, automat este activat Hybrid Sleep. Vad acest lucru foarte util pentru cei care plimba laptopul dupa ei toata ziua. Configuram ca in momentul in care inchidem clapeta laptopul sa intre in modul sleep(cu hybrid sleep activ), astfel nu vom pierde aplicatiile si documentele deschise chiar daca intre timp ramane fara baterie laptopul.

 

Daca acest mic articol si videoul te-au ajutat, nu uita sa te abonezi la canalul nostru de YouTube si sa ne dai un like pe Facebook pentru a afla primul ce mai pregatim 🙂
Youtube: http://www.youtube.com/c/PetechRo
Facebook: https://www.facebook.com/petechoficial
Twitter: https://twitter.com/peTech_ro

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.