Snapdragon 845 – placa video super puternica si un procesor mai rapid

Inainte sa vedem telefoane echipate cu chipsetul Snapdragon 845 pe piata, Qualcomm ofera niste detalii interesante despre performanta noului chipset. Si… se anunta ceva putere. Designurile core-urilor procesoarelor sunt bazate pe Cortex A75 si A55. …

Inainte sa vedem telefoane echipate cu chipsetul Snapdragon 845 pe piata, Qualcomm ofera niste detalii interesante despre performanta noului chipset. Si… se anunta ceva putere.

Designurile core-urilor procesoarelor sunt bazate pe Cortex A75 si A55. 4 bucati de fiecare, dar nu mai sunt impartite in doua grupe. Snapdragon 845 va fi primul SoC care va suporta DinamIQ, ce ii va permite ajustari mai fine de voltaj si frecventa.

Daca pe Snapdragon 835 aveam pana la 2.47GHz, noul 845 vine cu pana la 2.8GHz.

Chipul este construit pe un proces LPP (Low Power Plus) de 10nm. Discutam despre o performanta mai buna si un consum mai mic de curent. Tot ce vrei sa auzi despre un chipset pentru un smartphone modern.

Partea grafica, GPU-ul, este un Adreno 630 si e destul de impresionant. Designul de baza, cel testat in pozele de mai jos, se bat cu iPhone X si depaseste bine de tot alte dispozitive Android. In testul 3DMark Sling Shot 3.1 Extreme Unlimited – Graphics – Peak avem chiar o victorie cu aproximativ 1400 de puncte a chipului Snapdragon 845 vs iPhone X. Interesant!

Mai jos niste teste, preluate de pe AnandTech:

Snapdragon 845 pe scurt:

  • Frecventa de pana la 2.8GHz;
  • Proces de fabricatie – 10nm LPP;
  • Adreno 630 – performanta foarte buna;
  • Core-uri CPU bazate pe A75 si A55 (4 + 4, negrupate)
  • Suport DinamIQ;

 

Asteptam deci performanta mai buna, consum redus si poate chiar si un management mult mai inteligent al livrarii performantei atunci cand utilizatorul are nevoie (datorita DinamIQ). Cu siguranta vom vedea niste dispozitive mobile puternice in perioada ce urmeaza! Sunt curios care producator de smartphone-uri va veni cu Snapdragon 845 primul…

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.