Cititor amprenta pe ecran – conceptul Vivo APEX

Uite un concept interesant de cititor de amprenta pentru un smartphone – integrarea acestuia direct pe ecran. Este vorba de conceptul Vivo APEX. Un smartphone ce pare sa promita ceva super interesant. Nu am gasit …

cititor amprenta pe ecran vivo apex concept

Uite un concept interesant de cititor de amprenta pentru un smartphone – integrarea acestuia direct pe ecran. Este vorba de conceptul Vivo APEX. Un smartphone ce pare sa promita ceva super interesant.

Nu am gasit detalii prea multe despre software sau hardwoare, ci doar o prezentare. Are un ecran de 5.99inch, FullHD+… OLED. Aproape fara bezel-uri (margini). Doar ca pe bune. Nimic. Pana si camera de selfie este ascunsa… interesant.

Partea interesanta: jumatate de ecran este defapt si cititor de amprenta. Si poti pune oriunde in acea zona degetul, iar telefonul va vedea amprenta. Super interesant.

Fiind un concept, mai sunt detalii de… rezolvat. Cei de la Gsm Arena au raportat ca trebuie sa apesi destul de puternic pentru ecran in momentul de fata, pentru a putea fi citita amprenta. De asemenea, cu bezel-uri atat de subtiri, ergonomia poate suferi… cu alte cuvinte probabil se poate apasa din greseala pe touchscreen.

Nu-i inca ce trebuie… dar e pe drumul cel bun. Asa ar trebui sa fie un cititor de amprenta pe un telefon din punctul meu de vedere. Asteptam pe viitor sa vedem ce mai apare in legatura cu astfel de senzori de amprenta.

Uite niste poze cu telefonul si un video:

(poze preluate de pe GSMarena)

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.