3 minute despre 4K si UHD – peTech.ro

Afla usor de la ce vine 4K sau UHD, ce reprezinta si cum putem folosi informatia asta. In sub 3 minute descoperi tot ce trebuie sa stii despre rezolutia 4k. Pe scurt, 4K vine de …

Afla usor de la ce vine 4K sau UHD, ce reprezinta si cum putem folosi informatia asta. In sub 3 minute descoperi tot ce trebuie sa stii despre rezolutia 4k.

Pe scurt, 4K vine de la o rezolutie care are de peste 4 ori mai multi pixeli fata de rezolutia fullhd. UHD inglobeaza defapt toate rezolutiile care au un minim de 4 ori mai multi pixeli vs fullhd.
Pentru a juca titlurile preferate in 4K, avem nevoie de un hardware mai performant. Astfel, aceeasi configuratie va avea o performanta(si un FPS) mai slaba pe 4K decat pe full hd. De ce? Simplu: placa video are de procesat o cantitate mult mai mare de informatie… mai multi pixeli.

Pe langa PC sau gaming, 4K aduce imbunatatiri majore si cand discutam de televizoare sau proiectoare. Pe langa o claritate mai mare, observam un contrast mai bun si multe alte imbunatatiri mai ales la televizoare – tinand cont ca, majoritatea care au adoptat 4K sunt si pe panouri de tip OLED.

Daca ti sa parut util videoul, da-i un share si un like!

Pentru a afla primul cele mai noi postari pe canalul nostru de YouTube, nu uita sa te abonezi la canal!

Youtube: http://www.youtube.com/c/PetechRo
Facebook: https://www.facebook.com/petechoficial
Twitter: https://twitter.com/peTech_ro

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.