3 minute despre ce este un SSHD sau un hard disk hibrid

In videoul de mai sus, discutam despre ce este un SSHD sau un hard disk hibrid. Mai jos, varianta text: Un hard disk hibrid sau SSHD, combina capacitatea crescuta a hard disk-urilor traditionale cu vitezele …

In videoul de mai sus, discutam despre ce este un SSHD sau un hard disk hibrid. Mai jos, varianta text:

Un hard disk hibrid sau SSHD, combina capacitatea crescuta a hard disk-urilor traditionale cu vitezele unui SSD, avand atat memorie flash de inalta viteza prezenta si pe SSD-uri, cat si platane ca un hard disk traditional.
Drive-urile hibride monitorizeaza ce date sunt folosite de pe hard disk, si mentin intr-un cache cele mai des accesate date. Astfel, reusesc sa ofere o viteza mai mare decat un hard disk traditional, dar mai mica decat un SSD.
Acest tip de hard disk-uri reprezinta o solutie destul de ok de buget pentru a obtine spatiu sufficient de stocare, fara a da o gaura in buget cu un SSD care poate fi destul de costisitor in variante de 1TB sau 2TB. In acelasi timp, un SSHD este mai usor de administrat, comportandu-se ca un hard disk traditional, in timp ce cache-ul lucreaza in spate pentru utilizator neavand nevoie de vreo interventie din partea sa.

 

Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de YouTube pentru a fi la zi cu toate videourile noastre 🙂

 

Vezi Petech si pe:

Site: https://petech.ro
Youtube: https://goo.gl/nwFG4o
Facebook: https://www.facebook.com/petechoficial
Twitter: https://twitter.com/peTech_ro

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.