77.000 de conturi Steam sunt furate lunar

Datorita naivitatii sau a delasarii, multi isi pierd prin diferite metode contul de Steam. Din spusele celor de la Valve, aproximativ 77000 de conturi sunt pierdute. Pentru a preveni astfel de situatii, Steam impune autentificarea …

valve steam securitate conturi jocuri

Datorita naivitatii sau a delasarii, multi isi pierd prin diferite metode contul de Steam. Din spusele celor de la Valve, aproximativ 77000 de conturi sunt pierdute.

Pentru a preveni astfel de situatii, Steam impune autentificarea in doi pasi daca vrei sa faci trade(schimb) de bunuri virtuale pe platforma de jocuri. De asemenea, pentru a putea face schimb trebuie sa ai un ‘autentificator’ instalat pe sistem cu o vechime de cel putin o saptamana. Daca nu, schimbul va fi tinut sub observatie 3 zile. De asemenea daca schimbul are loc intre 2 utilizatori ce sunt prieteni pe Steam de peste un an, perioada este redusa la 1 zi.

Ce pot sa zic, parerea mea este ca desi metodele vor stopa o parte din cei care se ocupa cu furtul conturilor Steam, nu va elimina total aceste practici. In principiu, din cauza naivitatii oamenilor, sau a faptului ca acestia nu sunt destul de documentati in materie de securitate si scam-uri.

Tinand cont ca in Steam se investesc o gramada de bani(lumea cumpara o gramda de jocuri), era clar ca o sa existe oameni care incearca sa profite de ei. Problema este ca utilizatorul de rand cade plasa prea usor la scam-uri.

Eu incurajez metodele de autentificare in 2 pasi si mi se pare obligatorii in zilele noastre, mai ales pe platformele unde ai investit bani. Fie ele chiar si de ‘fun’ cum e Steam – unde intri sa te relaxezi. Daca incepem cat mai devreme sa fim mai atenti si sa folosim cele mai bune practici in securitate(autentificare in 2 pasi, parole mai puternice, atentie sporita pe ce site-uri ne conectam prin conturile noastre si cui comunicam date personale), aceste lucruri vor deveni un obicei si nu vom fi deranjati de ele. Mult prea multe probleme sunt cauzate din simpla naivitate a utilizatorilor. Suntem in 2015, si ar trebui cu totii sa ne adaptam vremurilor, pentru a nu cadea plasa oricarui smecheras.

Tu ce parere ai de metodele celor de la Steam pentru a reduce numarul de conturi furate luna de luna?

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.