Cat RGB? TOT! Adata XPG Spectrix D60G

Adata a lansat XPG Spectrix D60G, o memorie RAM DDR4 la 3600 MHz. E vorba despre un kit dual-channel de 16GB (2 x 8GB). Toate bune si frumoase, dar nu s-au zgarcit la RGB. Memoriile …

memorie ram ddr4 rgb adata

Adata a lansat XPG Spectrix D60G, o memorie RAM DDR4 la 3600 MHz. E vorba despre un kit dual-channel de 16GB (2 x 8GB).

Toate bune si frumoase, dar nu s-au zgarcit la RGB. Memoriile arata bine daca esti fan RGB, dar probabil nu era nevoie de chiar atata zona iluminata.

ram rgb xpg

Partea buna: cei de la Tomshardware (aici) au testat memoria si pare sa fie foarte buna din punct de vedere al performantei. Pentru platformele care nu se pot duce pana la 3600 MHz, exista si varianta ajustarii latentelor – kitul suporta latente foarte mici la frecvente mai mici de 3600 MHz.

DDR4 adata xpg

Pe langa performanta buna, kitul de memorie se bucura si de o compatibilitate buna cu placile de baza. Avem astfel suport pentru: Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light si Asrock RGB LED.

O alta chestie interesanta de notat aici, e ca memoria desi full de RGB, nu are probleme cu temperaturile. Nu se supraincalzeste!

Bineinteles ca inclusiv plasticul se comporta ca un termoconductor putin… dar evident mult mai slab ca aluminiu sau cupru. Asta ne da de inteles ca memoriile DDR4 nu sunt atat de… sensibile la temperatura. Nu necesita o racire wow. Un airflow decent in carcasa e in cele mai multe cazuri suficient.

Kit-ul, in varianta sa de 3000MHz e disponibil si pe PCgarage, pentru ~524 lei. Un pret decent tinand cont ca sunt niste memorii bunicele si mna… bling bling.

memorie rgb adata

Varianta la 3600 MHz inca nu am vazut-o pe la noi. Ar fi frumos sa apara in curand, fiind niste memorii cu adevarat performante, mai rapide decat varianta la 3000MHz.

Vezi aici care-i faza cu memoriile Dual Channel.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.