Un driver Nvidia la care merita sa faci update

Un nou driver Nvidia pentru placile video a fost lansat saptamana asta. Este vorba de versiunea 436.02. Este o varianta speciala – Gamescom Game Ready Driver. Driverul aduce niste optimizari majore pentru jocuri precum: Apex …

driver nvidia bun

Un nou driver Nvidia pentru placile video a fost lansat saptamana asta. Este vorba de versiunea 436.02. Este o varianta speciala – Gamescom Game Ready Driver.

Driverul aduce niste optimizari majore pentru jocuri precum: Apex Legends, Battlefield V, Forza Horizon 4, Strange Brigade si World War Z, in care sunt raportate cresteri de FPS de pana la 23%. – comparat cu versiunea 431.60

Pe langa asta, driverul mai aduce niste chestii noi, destul de interesante. Mai jos detalii.

Ultra-Low Latency – input response mai bun

E vorba despre pre-randarea unor frame-uri. Aceasta optiune era dispnibila in sensul ca puteai seta 1+ in panoul de control Nvidia (default venea pe 3 de obicei).

Acum, chestia interesanta: noua optiune, denumita ‘Low Latency Mode’, suporta 3 setari: Off (1-3 frame-uri randate), On (limitat pe 1 frame pre-randat) si Ultra, care foloseste modul ‘just in time’, adica placa video nu pre-randeaza nimic si ofera instant frame-urile.

Asta se pare ca reduce cu pana la 33% latenta. Asta se traduce intr-un raspuns mai bun al jocurilor si apropierea de acel sentiment de… feedback instant intr-un joc.

Cei de la Nvidia zic ca acest mod (Ultra) are cel mai mare impact cand jocul este GPU bound si la FPS-uri intre 60-100.

Acest nou mod, este inca in beta dar disponibil in driver. El suporta orice placa video suportata de drivere si jocuri DirectX 9 si DirectX 11. Tare!

GPU Integer Scaling – upscaling de calitate

Inainte de toate, partea nasoala: sunt suportate doar seriile GTX 16 si RTX.

Ce face aceasta functie: cand joci un joc de tipul ‘pixel art’ precum Terarria, Hotline Miami sau FTL pe un display de inalta rezolutie, acestea se scaleaza in sus ca sa fie afisate pe tot ecranul. Astfel, calitatea imaginii se degradeaza oribil. Aceasta setare scaleaza perfect, nemaifiind pierderi de calitate.

Uite o poxa explicativa:

Alte chestii adaugate, nu atat de interesante din punctul meu de vedere:

  • Freestyle Sharpening Filter – screenshot-uri/video-uri mai interesante si mai calitative in jocuri.
  • suport pentru 30-bit si noi monitoare G-Sync.

Deci driver Nvidia bun?

L-am instalat. Daca esti gamer impatimit iti recomand sa il incerci. Personal nu am testat titlurile mentionate de cei de la Nvidia, dar pare stabil si ok. Nu mi-a dereglat overclock-ul stabil si nimic altceva.

Merita sa mentionez ca, in League of Legends pe un GTX 1050 Ti cu Ultra Low Latency activ, pare mai fluid jocul in bataliile intense. Sau poate e placebo… Incearca-l!

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.