Allview anunta un dispozitiv cu Android Go Edition – ce este Go Edition?

Cei de la Allview au anuntat ca vor lansa un smartphone cu un display 18:9 si 1 GB RAM si sistemul de operare optimizat pentru dispozitive mai slabute – Android Oreo Go edition. Super initiativa, …

allview android oreo go edition

Cei de la Allview au anuntat ca vor lansa un smartphone cu un display 18:9 si 1 GB RAM si sistemul de operare optimizat pentru dispozitive mai slabute – Android Oreo Go edition.

Super initiativa, si in sfarsit vom avea sisteme de operare mai ‘usoare’ pentru dispozitivele mai slabute. Era nevoie de asa ceva.

Ce este Android Oreo Go Edition?

Practic este un Android Oreo, relucrat pentru a fi placut de utilizat si pe telefoanele entry-level (ieftine). Un mail, un Google Maps, un Chrome, etc.

android oreo go edition

Ce avantaje aduce Android Oreo Go Edition:

  • ocupa mai putin spatiu, vine cu mai putine chestii instalate – nu mai ai atata stres cu spatiul;
  • are aplicatii dedicate, gandite sa nu rupa-n doua hardware-ul mai slabut;
  • Google Assistant chiar si pentru telefoane cu 1 GB RAM sau mai putin;
  • un data saver integrat (vom vedea daca e mai special sau mai bun);

Telefoanele cu Android Oreo Go Edition vor fi folosite probabil prima oara de cei care nu au deloc experienta cu un smartphone si poate chiar internetul. O initiativa laudabila din partea Google pentru gandirea unui astfel de sistem de operare, dar un big like si producatorilor care utilizeaza Go Edition pe telefoanele mai slabute.

Sunt curios sa vad ce experienta ofera un telefon cu 1GB RAM in 2018. Stiu ce experienta ofera un Samsung Galaxy Young si Young 2 cu 768/512 MB RAM. Si e oribila. Vedem ce poate face 1GB RAM in 2018… 🙂

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.