Editare documente Word si Excel fara Microsoft Office

Poate unii stiau deja, dar merita mentionat: poti edita documente Word si documente Excel fara sa ai Microsoft Office instalat. Poti folosi Google Drive pentru a deschide, edita si apoi salva inapoi in .docx sau …

editare fisiere word excel fara office in google drive

Poate unii stiau deja, dar merita mentionat: poti edita documente Word si documente Excel fara sa ai Microsoft Office instalat. Poti folosi Google Drive pentru a deschide, edita si apoi salva inapoi in .docx sau .xlsx documentele dorite.

Si vor functiona perfect pe viitor atat in Google Drive cat si pentru cei care au Office instalat.

Si da, functioneaza si pentru documente PowerPoint. Deci iti poti face prezentarile in Google Drive sau in Chrome cu extensia de mai jos si aceasta va putea fi vazuta pe sisteme ce au instalat Office.

Pentru a facilita si mai mult editarea de documente Office, cei de la Google au si o extensie pentru Google Chrome, pe care o gasesti aici.

Faptul ca cei de la Google au facut atat de bine, caci efectiv functioneaza bine, aceste functii deschid o serie noua de posibilitati. De exemplu, acum poti avea un PC pe post de sistem de lucru/birou, cu software complet gratuit cap-coada. Nu mai esti legat de nimic.

Exemplu: un PC sau laptop cu Ubuntu Linux, instalata suita LibreOffice si un cont de Google si poti face munca de birou foarte bine, fara nici un minus, fara nici un software platit.

Practic, acum un laptop cu Linux poate fi o alternativa viabila pentru multi. Cu toate avantajele lui Linux. Caci dezavantaje nu mai prea sunt, daca utilizatorul este unul de baza si nu are mari pretentii decat sa isi faca treaba: editat documente, navigat pe net, vizionat continut media. (efectiv nu ai nevoie de cunostinte avansate pentru a instala un Linux care sa faca foarte bine toate cele mentionate. Au apus zilele alea.)

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.