Firefox Send – serviciu de file sharing ce distruge fisierele dupa descarcare

Firefox Send e un serviciu de file sharing ce aduce o idee in plus, pentru a asigura stergerea fisierelelor. Practic e un serviciu similar cu WeTransfer si altele de acest gen. Pe langa criptarea fisierelor, …

firefox send

Firefox Send e un serviciu de file sharing ce aduce o idee in plus, pentru a asigura stergerea fisierelelor. Practic e un serviciu similar cu WeTransfer si altele de acest gen.

Pe langa criptarea fisierelor, lucru pe care aproape toate serviciile de tipul asta o face, Firefox Send va sterge fisierul trimis de indata ce a fost descarcat. Daca nu este descarcat, il sterge in 24h. Automat avem si optiunea de a sterge fisierul oricand dorim.

Serviciul permite momentan trimiterea de fisiere cu o marime totala de pana la 1GB.

Interesanta ideea si adauga un plus de siguranta. E un pic anapoda pentru cei care vor sa imparta un fisier cu mai multe persoane. Iar in ceea ce priveste numele, desi are Firefox in nume, serviciul functioneaza de pe orice browser.

O idee interesanta. E bine ca se pune accentul pe securitate si metode de a mentine fisierele in siguranta. De multe ori e necesar ca cei ce ofera serviciile/produsele sa isi ia masuri de securitate, deoarece utilizatorii pot fi uneori… neatenti 🙂

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.