Cum facem Google Chrome mai rapid?

Browserul meu preferat de zi cu zi e Google Chrome. Nu vreau sa starnesc discutii despre care browser e mai bun si care nu (da, folosesc si altele in mod constant). Obisnuinta, unele extensii si …

Browserul meu preferat de zi cu zi e Google Chrome. Nu vreau sa starnesc discutii despre care browser e mai bun si care nu (da, folosesc si altele in mod constant). Obisnuinta, unele extensii si sincronizarea usoara pe mai multe dispozitive m-au castigat.

Dar, cum il facem sa se miste mai rapid?

Mai jos, voi spune din experienta mea cum putem face Google Chrome sa se miste o idee mai bine. Unele idei pot fi foarte… ‘basic’, dar trebuie zise si ele. Asadar, hai sa incepem:

1.Asigura-te mereu ca ai ultima versiune

Asigura-te ca esti la zi. Cu un click pe cele trei puncte de setari(meniu), apoi navigand la Help -> About Google Chrome ne putem asigura ca avem cea mai recenta versiune.

De ce e important? Cu fiecare versiune, dezvoltatorii browserului lucreaza constant la viteza, securitate si functii noi. Avand cea mai recenta versiune te asiguri ca beneficiezi de toate acestea.

despre Google Chrome

2.Dezactiveaza extensiile nenecesare

Daca esti ca mine, si cand vezi o extensie noua/interesanta o instalezi, probabil ai plin meniul ‘Extensions’ de tot felul de extensii. Mentinandu-le activate doar pe cele strict necesare, ai o viteza optima.

Extensiile de multe ori folosesc si ele resurse si uneori incetinesc pornirea/inchiderea aplicatiei Google Chrome. N-ar avea sens sa o zic, dar instaleaza doar extensii cu un scor bun si care prezinta incredere.

Dezactiveaza extensiile nenecesare cu un click pe cele 3 puncte din dreapta sus, si apoi ‘More Tools’ -> Extensions. Debifezi ce nu folosesti.

extensii google chrome

3.Tema standard e cea mai rapida

Daca chiar vrei maximum posibil, renunta la tema cu super grafica si etc, si foloseste-o pe cea standard cu care vine browserul.

Setari mai avansate/experimentale pentru Google Chrome

Poate stii, poate nu, dar Google Chrome are si un meniu ‘ascuns’ de unde se pot face anumite setari mai avansate sau experimentale. Urmatoarele setari pot avea efecte adverse, desi eu le folosesc de o vreme si nu am intampinat probleme… asa ca te sfatuiesc sa le incerci o perioada daca vrei un browser mai rapid.

setari avansate de viteza pentru browserul google chrome

Meniul poate fi accesat scriind in bara de adresa chrome://flags – odata ajunsi aici, vezi mai jos ce setari sa activezi si cum. Poti folosi CTRL+F pentru a cauta setarea dorita dupa nume, pentru a o gasi mai usor.

4.Incarcarea imaginilor mai rapida

Setarea Number of raster threads modificata de pe ‘Default’ pe 4.

5. Inchide tab-urile si ferestrele mai rapid

Setarea Fast tab/window close va face ca inchiderea de tab-uri sau ferestre sa fie mai rapida.

6.Cache mai rapid

Setarea Simple Cache for HTTP reprezinta noul mecanism de cache al browserului, si pare sa fie mai rapid.

Concluzii

Nu am exagerat prea tare cu setarile experimentale/avansate, deoarece… nu cred ca este nevoie. Chrome se misca binisor oricum. Setarile de mai sus au fost testate de mine pe versiunea 62 si 63, si inca le folosesc. Totul pare sa fie ok si rapid 🙂

Pe tine te-au ajutat cele 6 idei? Le-ai incercat?

Daca tot discutam de viteza, ai vazut cum alegi un cablu de retea? Un articol lung, dar merita citit.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.