3 minute despre Hz la monitoare si televizoare

Monitoarele de gaming au 144 Hz de obicei. Dar vedem televizoare ce se lauda cu 240 Hz si chiar si 400 Hz cu tehnologii precum Motionflow sau alte denumiri smechere. Care-i faza? Acele cifre foarte …

Monitoarele de gaming au 144 Hz de obicei. Dar vedem televizoare ce se lauda cu 240 Hz si chiar si 400 Hz cu tehnologii precum Motionflow sau alte denumiri smechere. Care-i faza?

Acele cifre foarte mari de Hz, vazute pe televizor nu sunt reale. Procesorul de imagine al televizorului are capabilitatea de a insera frame-uri extra printre frame-urile reale, pentru a face un video mai… fluid. Si merge! De multe ori chiar arata mai bine.

Uite descrierea Motionflow de pe pagina oficiala:

motionflow

Doar ca nu si in gaming. Aceasta extra-procesare, adauga mult input lag, lucru nedorit de gameri. Asa ca, pentru video-uri e super… dar pentru gaming nu prea. Ramanem la monitoarele noastre cu ‘doar’ 144Hz.

Nu uita totusi, ca jocurile sa iti ruleze la 144 FPS (cadre pe secunda), pentru a te bucura de cei 144Hz oferiti de monitorul gaming, trebuie ca sistemul tau sa fie suficient de performant incat sa scoata 144 FPS in jocurile jucate de tine.

Nu uita sa te abonezi la canalul Petech de YouTube daca acest video sau articol ti-a fost util 🙂

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.