Se pare ca vom vedea procesoare Intel pe 10nm la sfarsit de 2019

Din cate se aude, vom vedea procesoare pe 10nm de la Intel de-abia de sarbatori in 2019. Evident intai varianta consumer si apoi in datacentere. Deci Intel e de parere ca majoritatea anului 2019 va …

procesoare 10nm

Din cate se aude, vom vedea procesoare pe 10nm de la Intel de-abia de sarbatori in 2019. Evident intai varianta consumer si apoi in datacentere. Deci Intel e de parere ca majoritatea anului 2019 va fi dominat de 14nm.

Toata treaba asta vine din niste amanari si intarzaieri de care Intel are parte pe partea de productie si cel mai probabil vom mai vedea niste procesoare lansate pe 14nm, probabil niste refresh-uri sau ceva versiuni imbunatatite.

Dar faza interesanta: in 2019, AMD va vind probabil procesoare pe 7nm, in timp ce Intel sta pe 14nm.  Va reusi AMD cu un Ryzen generatia 3 sa castige teren puternic in fata celor de la Intel? Sau Intel va lansa refresh-uri si/sau procesoare cu mai multe nuclee pentru a preveni asta?

In orice caz, ne putem astepta la ceva miscari interesante pe piata procesoarelor in urmatorul an. Sunt foarte curios de prima jumatate a anului 2019.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.