Antivirus ce foloseste placa video? Intel Threat Detection Technology

Intel a anuntat niste inovatii in tehnologia anti-virus ce va folosi de acum puterea GPU-ului si AI (inteligenta artificiala) pentru a imbunatati protectia datelor. Practic discutam despre Intel Threat Detection Technology (TDT). Scanarea memoriei cu …

intel threat detection technology

Intel a anuntat niste inovatii in tehnologia anti-virus ce va folosi de acum puterea GPU-ului si AI (inteligenta artificiala) pentru a imbunatati protectia datelor. Practic discutam despre Intel Threat Detection Technology (TDT).

Scanarea memoriei cu GPU-ul

Prima parte, cea legata de scanarea utilizand puterea chipului grafic, este destinata consumatorilor de zi cu zi. In mod normal o scanare anti-virusi mananca procesorul. Cei de la Intel zic ca, cu ajutorul noii tehnologii practic vom vedea scaderi de pana la 80% ale utilizarii procesorului in astfel de task-uri. Asta ar insemna ca nu s-ar mai simti asa sugrumat pc-ul cand scanam memoria. Desi, sincer sa fiu exista ceva solutii anti-virus care nu iti ‘darama’ pc-ul cand scanezi si o fac destul de rapid (BitDefender de exemplu…). E interesanta tehnologia totusi… sunt curios sa o vad in actiune.

AI, machine learning si protectie

AI-ul va fi folosit mai mult in ferme de cloud-computing si in data centere. Va folosi machine learning pentru a analiza date si a preveni probleme/malware-ul in timp real.

Sunt curios sa vad ce rol va juca in viitorul apropiat AI-ul in securizarea retelelor si a datelor. Mi se pare o intrebuintare foarte buna pentru astfel de task-uri.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.