Uite care-i treaba cu Intel Core i5+ si Intel Core i7+

Intel Core i5+ si Intel Core i7+ reprezinta niste noi produse vandute de Intel mai nou. Practic, sunt un fel de bundle-uri ce vin cu un procesor Intel dar si cu un drive Intel Optane …

intel core i7+

Intel Core i5+ si Intel Core i7+ reprezinta niste noi produse vandute de Intel mai nou. Practic, sunt un fel de bundle-uri ce vin cu un procesor Intel dar si cu un drive Intel Optane SSD si cu un sicker.

Targetul celor de la Intel sunt in special desktopurile pre-asamblate. Dar sunt disponibile si de achizitionat separat.

Din ce am vazut pe Newegg.com, discutam de un procesor Intel + un drive Optane de 16GB cu o mica (foarte mica) reducere versus achizitionarea celor doua separate.

Desi drive-urile Optane ajuta la performanta, probabil cei de la Intel nu au avut vanzarile dorite. Mi se pare o strategie ok dar putin comica. Adica na, e i7+ pentru ca ai si Optane instalat. Dar e un i7 normal defapt.

Macar ai o cutie mai interesanta:

Ce procesoare sunt cu plus:

  • Intel Core i5+ 8400 (Core i5 8400 + Optane);
  • Intel Core i5+ 8500 (Core i5 8500 + Optane);
  • Intel Core i7+ 8700 (Core i7 8700 + Optane);

Daca oricum aveai de gand sa iei un Intel Optane SSD, e super. Daca nu, e un pic cam irelevant.

Daca nu stii ce este Intel Optane: este un SSD M.2, ce vine cu un software de cache si se comporta ca un cache pentru a accelera viteza hard disk-urilor. Din cauza ca sunt doar de 16/32GB, nu vei avea mereu orice in cache. Asa ca… daca iti permite bugetul mai bine mergi pe un SSD mai mare. Mai ales acum ca gasesti un SSD de peste 200GB la preturi decente.

Deci da, de acum avem si si i5+ si i7+.

Vor exista si pentru laptopuri aceste noi bundle-uri, deja integrate.Aici le mai vad o utilitate cu o conditie: sa pot sa am un i7+ (deci instalat Optane), cu un HDD si un SSD. Iar Optane-ul sa mai grabeasca putin HDD-ul. Daca Optane va manca singura sansa de SSD (cu exceptia inlocuirii HDD-ului) mi se pare inutil. Imi place mult ca la un laptop sa am si spatiu si viteza. Nu spatiu si putin mai multa viteza.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.