Masina Google fara sofer te va claxona

Daca conduci prost, te vei trezi cu masini fara piloti ce te vor claxona. Sau cel putin la asta a lucrat Google in ultima vreme… a invatat masinutele fara pilot sa claxoneze. Masinile vor claxona …

masina google claxon

Daca conduci prost, te vei trezi cu masini fara piloti ce te vor claxona. Sau cel putin la asta a lucrat Google in ultima vreme… a invatat masinutele fara pilot sa claxoneze.

Masinile vor claxona ca sa alerteze alti soferi de prezenta lor cand cineva da cu spatele intr-un unghi cu vizibilitate slaba sau cand cineva trece aiurea de pe o banda pe alta.

Ce ide la Google sustin ca de-a lungul testelor au invatat masinuta sa distinga dintre situatii ce pot fi periculoare si alerte false. Au inceput printr-un claxon care se auzea doar in interiorul masinii, pentru a nu induce in eroare alti soferi, iar acum masinile fara pilot pot diferentia diverse situatii si sa isi ajusteze claxoanele dupa caz. Doua claxoane scurte, un claxon scurt sau un claxon lung si zgomotos in functie de situatii.

Google prefera sa se gandeasca la masinutele lor ca fiind mai politicoase decat fanii claxon de pe strazi.

Interesanta ideea celor de la Google si nu in ultimul rand utila. Acum, ramane de vazut cum se dezvolta proiectul lor cu masina fara pilot de-a lungul timpului.

Ce parere ai, ti-ar place sa te claxoneze o masina goala? Practic sa ai confirmat faptul ca conduci prost cu ajutorul unui algoritm. :))

masina google fara sofer stie sa claxoneze

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.