Snapchat cumpara Seene – urmeaza selfie 3D?

Snapchat a cumparat Seene (cunoscut si ca Obvious Engineering), producatorul unei aplicatii pentru telefoanele mobile care iti permite sa capturezi modele 3D direct de pe telefonul mobil, cu o camera simpla de telefon mobil. Ce …

Snapchat a cumparat Seene (cunoscut si ca Obvious Engineering), producatorul unei aplicatii pentru telefoanele mobile care iti permite sa capturezi modele 3D direct de pe telefonul mobil, cu o camera simpla de telefon mobil.

Ce inseamna asta? Pai potrivit surselor, Snapchat e mai mult interesat de tehnologie si de echipa celor de la Seene. Deci probabil vor sa implementeze o functie asemanatoare.

Sunt multe cazuri in care tehnologia celor de la Seene poate fi folosita, dar toate se bazeaza pe ideea ca Seene scaneaza si reconstruieste 3D elemente direct pe telefonul tau. Ce face cu adevarat speciala aceasta functie, este ca spre deosebire de Microsoft Kinect sau Project Tango, Seene nu are nevoie de senzori speciali sau camere multiple. Se descurca cu camera unui telefon mobil oarecare. Pe deasupra, Seene nu are nevoie de procesare in cloud a datelor. Totul se intampla pe telefon. De exemplu, ai putea sa iti scanezi fata in cateva secunde si sa faci un selfie 3D. Vezi video:

E mereu interesant sa vedem cum gigantii din lumea tehnologiei si software planuiesc sa aduca ceva nou pe piata si personal sunt chiar curios ce vor face cei de la Snapchat cu tehnologia noua ce o au acum la dispozitie.

Un alt feature interesant, este faptul ca spre deosebire de alte aplicatii de ‘realitate augmentata’ care scaneaza o imagine 2D (un cod qr sa zicem) si apoi arata un model 3d pe display-ul telefonului tau, Seene poate merge cu un pas mai departe si poate introduce obiecte 3D pe langa obiectele reale.

Pe cand un exemplu comic, mai jos ne este demonstrat cum aplicatia introduce efecte in jurul unei doze de suc, in timp real:

Sunt curios cum va evolua Snapchat cu noile tehnologii. Ar fi interesant sa vedem un selfie 3D… eventual un fel de hibrid intre o poza si un video.  (ceva de genul: https://seene.co/s/QwGN3T/)

Tu ce parere ai despre miscarea asta din partea celor de la Snapchat? Crezi ca urmeaza o functie uimitoare in curand? Eu asa sper 😀

Da un share articolului, poate prietenii tai nu au auzit de ce pun la cale cei de la Snapchat!

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.