Agras MG-1 – Drona in agricultura, de la DJI

Cine zicea ca dronele sunt doar o fita sau un trend trecator? Produatorul DJI a lansat(momentan in China si Korea, dar cu planuri de extindere) o drona care este rezistenta la apa si rugina. Drona …

Cine zicea ca dronele sunt doar o fita sau un trend trecator? Produatorul DJI a lansat(momentan in China si Korea, dar cu planuri de extindere) o drona care este rezistenta la apa si rugina.

Drona are 8 rotoare si un rezervor de 10kg care poate fi umplut cu solutii de stropit specifice plantelor, si poate stropi pana la 4 hectare intr-un singur drum. Foarte interesant este faptul ca drona isi poate ajusta intensitatea la care spray-aza in functie de viteza de deplasare. Producatorul sustine ca e de pana la de 40 de ori mai eficienta vs stropitul manual.

Viteza maxima este de 8metri /secunda si vine cu ajustarea automatica a inaltimii in functie de inaltimea plantelor.

dji-mg-1-agricultural-drone-1-900x420

Totusi, probabil cel mai impresionant este faptul ca MG-1 stie sa ia o pauza cand are nevoie de reincarcare. Vine inapoi singura pentru reincarcare si continua de unde a ramas.

Super tare! Sa speram ca pe viitor, prin scaderea costului unui astfel de drona si cresterea eficientei, vor creste si cifrele de productie din agricultura.

Ce parere ai de drona de agricultura?

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.