Micron incepe productia in masa de GDDR6

Micron a anuntat ca au inceput productia in masa a memoriilor de 8 GB GDDR6. Adica memorii pentru placa video si alte aplicatii similare, ce necesita o viteza foarte mare pentru a procesa date intr-un …

micron gddr6 memorie

Micron a anuntat ca au inceput productia in masa a memoriilor de 8 GB GDDR6. Adica memorii pentru placa video si alte aplicatii similare, ce necesita o viteza foarte mare pentru a procesa date intr-un timp cat mai scurt.

Daca pana acum GDDR5 era tot ce e poate mai tare, cei de la Micron spun ca GDDR6 aduce imbunatatiri majore versus versiunea anterioara, fiind mult mai potenta pentru aplicatiile moderne si utilizarile din domeniile noi aparute.

Astfel ei zic ca avem perfromanta mai buna cu un consum mai mic pentru segmente precum: AI, Grafica, Retelistica si Automotive. Interesant de mentionat ca, in ceea ce priveste segmentul Automotive au spus ca Micron GDDR6 livreaza o performanta de pana la 448 GB/s. Ceea ce e mult – dublu vs cat putea LPDDR5 pe acest segment.


gddr6

Clar ca, inseamna ca in curand vom vedea si pe placile video de tip consumer astfel de memorii. Sunt foarte curios ce performante vom vedea pe toate gamele de placi video (de la buget la flagshipuri) cu GDDR6 si ceva imbunatatiri de la producatori.

Ca si idee, in 2008 a fost inceputa productia in masa a GDDR5 si de atunci s-au adus tot felul de imbunatatiri si ajustari. Deci a trecut o vreme.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.