Qualcomm Snapdragon 1000 – rival pentru seria U si Y de la Intel?

Qualcomm mai are cateva laptopuri ce ruleaza pe Snapdragon. Dar nu-s chiar rapide. Acum lucreaza la procesorul Snapdragon 1000, ce ar trebui sa fie la nivelul unor configuratii medii de la Intel. Ar fi superb …

qualcomm snapdragon 1000

Qualcomm mai are cateva laptopuri ce ruleaza pe Snapdragon. Dar nu-s chiar rapide. Acum lucreaza la procesorul Snapdragon 1000, ce ar trebui sa fie la nivelul unor configuratii medii de la Intel.

laptop asus procesor snapdragon
Exemplu de laptop cu chip Qualcomm: Snapdragon 835 gasim in Asus NovaGo

Ar fi superb sa avem inca un producator, chiar si daca doar pe segmentul de laptopuri ultra portabile sau entry level. Probabil cei mai multi oameni au un laptop pana in 2500 de lei, iar o batalie mai ‘aprinsa’ pe acest segment ar ajuta. In sensul ca ar primi majoritatea performanta mai buna, de banii cheltuiti.

Am gasit informatii cum ca Snapdragon 1000 ar manca doar 6.5W si va fi parte dintr-un design ce mananca 12W in total. Tinand cont ca seria U de la Intel e pe la 15W iar seria Y pe la 4.5W, ar fi fix intre. Interesant.

Ar fi frumos sa vedem ceva la nivelul unui i5 din seria U, dar cu temperaturi mai bune si o durata de viata a bateriei mai buna. Chiar si o ora ar face o diferenta sesizabila.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.