Modem vs Router – 3 minute despre tehnologie – VIDEO – peTech

Nu uita sa te abonezi la canal pentru a fi la curent cu cele mai noi clipuri – SUBSCRIBE Multumesc de vizionare! 😀 Modem vs Router pe scurt: Modemul conecteaza reteaua de acasa la infrastructura …

Nu uita sa te abonezi la canal pentru a fi la curent cu cele mai noi clipuri – SUBSCRIBE

Multumesc de vizionare! 😀

Modem vs Router pe scurt:

Modemul conecteaza reteaua de acasa la infrastructura (telefon, cablu coaxial, satelit etc.) si ofera mai depare dispozitivelor din casa ta internet. Astfel, un modem modern are defapt integrate si functii de router/router wireless.

Un router are ca si port prin care poate primi internet si sa il transmita mai departe (catre dispozitivele conectate la el) un port LAN RJ45 normal, denumit de obicei ca si port WAN si marcat cu albastru sau o culoare diferita fata de porturile normale de pe acesta.

Denumirea de modem vine de la modulator-demondulator.

Daca ai un modem precum modemul Connect Box de la UPC, nu ai neaparat nevoie si de un router. Totusi un router te poate ajuta sa prelungesti raza de acoperire a retelei tale LAN si Wireless.

De multe ori, routerele au o performanta mai buna in wireless, mai ales cele mai scumpe. Asta nu inseamna ca prinzi mai multa viteza decat poate oferi conexiunea ta de internet, dar daca in reteaua wireless a modemului prindeai maxim 2-3 MB/s, este posibil ca un router wireless capabil impreuna cu un dispozitiv capabil sa urce mult peste aceasta viteza.

Daca acest video ti-a fost util nu uita sa te abonezi la canal pentru a afla primul de urmatoarele videouri!

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.