NASA experimenteaza cu ‘Cestile spatiale’ pentru anstronauti

Momentan, astronautii consuma lichide din ‘pachete’ sigilate in vid, cu un pai. Ei, se pare ca astronautii vor putea sa se bucure de experienta de a bea dintr-o ceasca si in spatiu. NASA si firma …

Momentan, astronautii consuma lichide din ‘pachete’ sigilate in vid, cu un pai. Ei, se pare ca astronautii vor putea sa se bucure de experienta de a bea dintr-o ceasca si in spatiu. NASA si firma IRPI experimenteaza impreuna cu niste cesti spatiale, care vor putea functiona(oarecum) si in spatiu.

Desi nu suna ca ceva wow, este un lucru destul de uimitor parerea mea. Cestile spatiale folosesc tensiunea de suprafata a lichidelor si o forma geometrica special conceputa pentru a preveni lichidul din interiorul lor sa… iasa si sa pluteasca la intamplare. Cei de la NASA au declarat ca scopul principal al experimentului este acela de a studia combinatia dintre microgravitatie si dinamica fluidelor in interiorul cestilor.

Vezi video-ul din partea de sus a articolului pentru a vedea cestile spatiale in ‘actiune’.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.