Netflix limiteaza 4K, cerinte: Windows 10, Edge si Kaby Lake

Din seria “oare suntem oarecum fortati sa facem upgrade”, Microsoft anunta pe blogul lor, ca Netflix va avea stream la o rezolutie de 4K pentru 4 noi episoade din Gilmore Girls. Cerintele in schimb, sunt… …

netflix in 4k doar pe kaby lake

Din seria “oare suntem oarecum fortati sa facem upgrade”, Microsoft anunta pe blogul lor, ca Netflix va avea stream la o rezolutie de 4K pentru 4 noi episoade din Gilmore Girls.

Cerintele in schimb, sunt… tampite: Windows 10, browserul Edge si un procesor din seria 7 Intel, bazat pe Kaby Lake.(pe langa subscriptia premium, evident)

Windows 10 e ok, Edge e si el un MARE plus vs Internet Explorer(prefer Chrome/Firefox totusi)… dar cerinta cu procesorul e direct distractiva. Microsoft nu a dat un motiv concret pentru limitarea pe procesoare Kaby Lake, dar probabil are legatura cu DRM-ul si decodarea HVEC suportata de procesor. Desigur, tu cu 1080-ul tau si 6700k nu ai destula putere de procesare pentru a vedea un stream 4K. Daca pana la urma se renunta la limitarea asta interesanta, e ok. Daca nu, mi se pare o decizie proasta. Inteleg ideea de a mai vinde niste procesoare, dar lansarea unei noi serii nu face seria precedenta inutila. La naiba, Haswell inca are viata in el.

Desi Chrome, conform statisticilor, este cel mai popular browser din lume, Microsoft are propriile idei despre cum se uita omul de rand la un episod din serialul sau preferat, citez:

“When streaming Netflix on Microsoft Edge you can get through at least one more full episode of Gilmore Girls than when streaming on Chrome”

Adica: Cand ne uitam pe Netflix de pe Microsoft Edge, putem vedea cel putin cu un episod in plus vs Chrome, cand ne uitam pe baterie. Pentru ca toti ne uitam la seriale cu laptopurile scoase din priza nu?

Si desktop-ul il tinem pe UPS, ca e mai palpitant.

Inteleg fantezia cu ‘mobile’ aia si ‘mobile’ alta. Dar, sunt singurul care e acasa si are o priza libera in casa pentru laptop/pc, cand ma uit la serialul preferat? Prea putini oameni cunosc care efectiv sa fie deranjati de bateria unui laptop. Si care sunt, au alte motive: are de lucru si e pe drum, s-a luat curentul 20minute pentru ca lucreaza prietenii de la Enel la retea(2016 4ever), etc.

Asteptam sa vedem daca e pe bune vestea, mie unul mi se pare odioasa miscarea. Sa limitezi ceva asa banal pe o anumita generatie de procesoare este oribil si nu cred ca se aseamana deloc cu alte limitari impuse de hardware(Vezi directX si gamingul, etc.)

nota: in momentul in care am scris acest articol, nu am gasit un laptop cu ecran 4K si Kaby Lake pe PcGarage sau EMAG.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.