Nvidia GTX 1180 e asteptata in iulie uite ce trebuie sa stii

Nvidia GTX 1180 este asteptata conform unor surse, in luna iulie a acestui an. Adica in curand. Tinand cont ca seria 10 “Pascal” e pe-aici de-o vreme… era de asteptat. Nvidia GTX 1180 sau GTX …

Nvidia GTX 1180

Nvidia GTX 1180 este asteptata conform unor surse, in luna iulie a acestui an. Adica in curand. Tinand cont ca seria 10 “Pascal” e pe-aici de-o vreme… era de asteptat.

Nvidia GTX 1180 sau GTX 2080?

Desi Nvidia inca nu a dat detalii prea multe despre nume sau altceva, iar diverse site-uri mentioneaza noua serie sub ambele nume, nu stim exact.

Are mai mult sens GTX 1180. Decat daca noua generatie e cu mult mai puternica versus generatia 10. Ar fi ceva, nu? Dar nu cred, adica nu vad sensul…. decat ca idee de marketing :)) performanta ca-n 2080 in 2018. :))

Ce stim, este ca placa va fi bazata pe platforma Touring. De asemenea, diverse surse spun ca Nvidia va livra partenerilor prin 15 Iunie chipurile si memoriile. Evident vom avea si versiuni pentru laptopuri la sfarsit de an.

Ce specificatii va avea GTX 1180?

Cei de la WCCFTECH, un site cunoscut pentru diverse leak-uri si speculatii (uneori bune, uneori nu), presupun ca GTX 1180 va avea 3584 CUDA cores, o frecventa a chipului de 1.6 – 1.8 GHz si intre 8 si 16 GB de memorie GDDR6.

 

E clar ca, noua generatie de placi video de la Nvidia se apropie. Sunt curios sa vad daca zvonurile de mai sus sunt adevarate si evident, sa vad niste teste cu noul flagship.

Vreau sa vad pe la sfarsit de an si ce aduce noua generatie de placi video pe partea de sisteme mobile, mai exact laptopuri. Ar fi interesant sa vedem imbunatatiri si pe partea asta tinand cont ca, laptopurile se bucura de vanzari foarte bune in ultima vreme. (versus desktop-uri)

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.