Placi de baza pentru Threadripper – Asus, Gigabyte si MSI

Dupa lansarea uriasului Threadripper, au aparut si producatorii  de placi de baza cu ofertele lor. Discutam de chipsetul X399, pe socketul sTR4. Arata bine, ca si aspect as merge pe Asus Prime X399-A. Placile sunt …

Asus Threadripper

Dupa lansarea uriasului Threadripper, au aparut si producatorii  de placi de baza cu ofertele lor. Discutam de chipsetul X399, pe socketul sTR4. Arata bine, ca si aspect as merge pe Asus Prime X399-A.

Placile sunt orientate catre entuziasti: toate au 8 sloturi DDR4, si toate suporta SLI sau CrossFireX (fie 3 placi, fie 4). Preturile si ele, orientate catre o piata mai high-end :-))

Asus are modelele: ROG Zenith Extreme (singura de la Asus cu 4x SLI/CrossFireX – doar vreo 550$), ROG Strix X399-E si Prime X399-A. Prime este cea mai ieftina, cu un pret pe la aproximativ 350$.

Gigabyte vine cu X399 Aorus Gaming 7 si a fost vazuta pe la 390$ pe Amazon la precomanda. Partea buna este ca la banii astia, suporta 4 x SLI/CrossFireX. Deci, pretul pare sa fie bun si ai si o tona de LED-uri.

MSI aduce X399 Gaming Pro Carbon AC. Din nou, avem 4 x SLI/CrossFireX dar cu un pret de 380$.

Placile de baza au preturi pe masura procesoarelor. Vei putea scoate niste workstation-uri extrem de potente cu o configuratie ce are la baza una din placile astea de baza si un Threadripper.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.