Samsung produce in masa chipuri de memorie mai eficiente

Chipurile noi de memorie produse de Samsung vor permite dispozitive si mai subtiri dar si un consum mai redus, astfel incat bateria telefonului sa ‘reziste’ mai mult. Este vorba despre chipuri pe 10nm generatia 2, …

chipuri samsung

Chipurile noi de memorie produse de Samsung vor permite dispozitive si mai subtiri dar si un consum mai redus, astfel incat bateria telefonului sa ‘reziste’ mai mult.

Este vorba despre chipuri pe 10nm generatia 2, LPDDR4X. Acestea vor consuma cu pana la 10% mai putin curent versus chipurile prezente in flagshipurile de azi, fara a reduce performanta.

LPDDR4X samsung smartphone

Pe langa asta, sunt mentionate si reduceri de pana la 20% ale grosimii chipurilor. Deci sunt niste imbunatatiri destul de mari.

Daca e sa ne luam dupa un teaser publicat de Samsung, ne putem gandi ca Galaxy Note 9 va veni cu aceste noi chipuri. In orice caz, ma bucur mult ca producatorii lucreaza si obtin rezultate bune si pe partea consumului.

https://youtu.be/Y-37lkw_uaQ

Functii noi, camere puternice etc etc sunt super. Dar totusi, am nevoie de un telefon care sa ma tina o zi lunga moderna, fara probleme. Sunt curios ce dispozitive vor veni cu aceste chipuri dar si ce performante vor avea (ca durata de viata a bateriei atunci cand abuzam putin telefonul).

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.