Samsung dezvolta un material pentru baterii mai bune

Samsung a dezvoltat un fel de ‘bile’ de grafit, un material unic, care permite cresterea cu pana la 45% in capacitate si incarcarea unei baterii cu de pana la 5 ori mai rapida versus o …

samsung baterii

Samsung a dezvoltat un fel de ‘bile’ de grafit, un material unic, care permite cresterea cu pana la 45% in capacitate si incarcarea unei baterii cu de pana la 5 ori mai rapida versus o baterie traditionala pe lithium-ion.

Desi probabil nu sunt sanse sa le vedem pe un dispozitiv consumer pana prin 2019-2020… suna bine! Gandeste-te la un telefon a carui baterie tine cu ~45% mai mult, sau se incarca in ~12 minute la 100%. S-ar putea efectiv sa ajungem in viitorul apropiat (5/10ani) la laptopuri puternice care sa poata face fata unei zi de lucru cu o incarcare. Si daca nu face, sa se reincarce in pauza de cafea la 100%.

Eh… pana una alta, asteptam sa vedem cat de rapid vom putea beneficia de imbunatatiri. In sursa este articolul mai detaliat, direct de la Samsung.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.