Seagate pregateste SSD-urile Barracuda

Daca pana acum Seagate nu a fost prea activ in ceea ce privesc SSD-urile consumer, au decis sa schimbe foaia. Producatorul pregateste de lansare SSD-ul Barracuda. Nu mai discutam despre un SSHD sau alte chestii, …

seagate barracuda ssd

Daca pana acum Seagate nu a fost prea activ in ceea ce privesc SSD-urile consumer, au decis sa schimbe foaia. Producatorul pregateste de lansare SSD-ul Barracuda.

Nu mai discutam despre un SSHD sau alte chestii, este vorba direct de SSD-uri Seagate si le vom vedea in 4 capacitati: 250GB, 500GB, 1TB si 2TB. Fiecare model cu 5 ani garantie.

SSD-urile vor fi standard, in format 2.5inch, desi din cate stiu Seagate are ceva experienta cu SSD-urile M.2 din sectorul enterprise.

Inca nu am gasit ce performanta vom vedea in realitate, deoarece Seagate nu a dat detalii despre chipurile NAND sau despre ce controller va folosi.

Dar, avem niste specificatii generale: pana la 540MB/s citire si pana la 520MB/s scriere. E bine pentru niste SSD-uri pe S-ATA.

In prima faza, vor fi disponibile odata cu evenimentul mazon Prime Day 2018 din 16 iulie, iar apoi din septembrie vor fi disponibile la scara mai larga. Nimic despre pret inca.

Ma bucur ca in sfarsit Seagate vine pe segmentul consumer de SSD-uri. Hai cu preturi cat mai bune la ele!

Desi un SSD bun de 240GB este deja destul de accesibil (WD Blue 3D NAND 250GB e chiar decent, la 300lei), iar un HDD de 4TB decent sare o idee de 500lei (Seagate SkyHawk 4TB 5900RPM e chiar perfect pentru stocare date), ar fi frumos sa vedem preturi cat mai mici in ambele sectoare.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.