Cum sa iti transformi telefonul Android intr-un webcam gratuit

Azi vom descoperi cum putem folosi un telefon Android ca un webcam, gratuit! Metoda asta merge atat cu un PC sau laptop ce ruleaza Windows, cat si cu cele bazate pe iOS sau Linux. Mai …

Azi vom descoperi cum putem folosi un telefon Android ca un webcam, gratuit! Metoda asta merge atat cu un PC sau laptop ce ruleaza Windows, cat si cu cele bazate pe iOS sau Linux.

Mai jos vei gasi explicatia despre cum poti folosi DroidCam pentru a-ti transforma telefonul intr-un webcam. O alternativa la DroidCam ar fi Iriun – doar ca aceasta nu suporta audio.

Indiferent de program, principiul este acelasi: un app instalat pe telefon, si in paralel un program instalat pe PC sau laptop.

Ghid pas cu pas pentru a folosi telefonul Android ca un webcam cu DroidCam

1.Instaleaza aplicatia DroidCam pe telefonul tau de aici de pe GooglePlay. (are varianta gratuita. Daca vrei un webcam cu rezolutii mai mari, va trebui sa cumperi varianta premium)

2.Instaleaza aplicatia DroidCam pe PC sau laptop. O poti descarca gratuit de aici.

3.Asigura-te ca atat PC-ul sau laptopul, cat si telefonul sunt conectate la acelasi router. PC-ul poate fi pe cablu, dar trebuie sa fie conectat la acelasi router ce emite reteaua wireless la care este conectat telefonul.

4.Deschide aplicatia atat pe telefon cat si pe PC/laptop.

5.Foloseste telefonul ca un webcam! Merge in Skype, OBS Studio si multe altele. Spor!

Optional

Daca nu vrei sa folosesti metoda de mai sus, prin wireless, poti folosi si un cablu USB.

Va trebui sa activezi USB Debug mode pe telefon ca sa mearga. Asta inseamna ca trebuie sa mergi la Settings -> About si sa tap-ui de 7 ori ‘build number’. Apoi se deblocheaza meniul din Setari -> Developer options. De acolo poti activa USB Debugging.

Apoi doar conectezi telefonul la PC si deschizi aplicatia pe telefon si pe PC/laptop.

Am facut si un video pe tema asta:

Mentionez ca treaba asta merge si pe telefoanele Apple, sau pe Mac-uri. Pasii sunt similari.

Daca ai un microfon deja, adica ai o sursa de inregistrare a vocii si nu vrei sa folosesti microfonul telefonului, poti folosi si aplicatia gratuita Iriun. De aici iei aplicatia pentru telefon si de aici iei aplicatia pentru PC/laptop. Modul de conectare e identic ca mai sus.

Iriun suporta rezolutii mai mari din start. Asta ar fi un avantaj vs DroidCam. Iar daca vrei sa faci un stream cu OBS Studio, probabil cu un microfon de calitate si cu Iriun obtii cea mai buna combinatie de calitate video/audio.

Daca ti-a fost util video-ul sau articolul, da-i un share!

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.