Un designer a facut un revolver printat 3D

  Studentul James Patrick a reusit sa construiasca un revolver printat 3D care functioneaza. ‘Arma’ foloseste o banda de cauciuc si un cui pentru a trage cu gloante de calibrul .22. Cu 6 sau 8 …

 

Studentul James Patrick a reusit sa construiasca un revolver printat 3D care functioneaza. ‘Arma’ foloseste o banda de cauciuc si un cui pentru a trage cu gloante de calibrul .22.

Cu 6 sau 8 gloante capacitate, sistemul contine si metal, si e printat cu ABS heavy-duty – ca sa nu explodeze in mana. Deci, macar va fi detectat pe la aeroport. Revolver-ul a fost facut cu ajutorul unei imprimante 3D de nivel consumer(deci nimic foarte inaccesibil), si e cam primul pistol care poate trage in mod repetat, nu doar un glont.

Aceste proiecte sunt si interesante dar si periculoase pentru tot conceptul asta de printare 3D. Desi constructia unei arme demonstreaza ca printarea 3D devine tot mai avansata si mai potenta, poate aduce si anumite probleme pe partea legislativa. Probabil imprimante 3D care vor putea printa arme cu adevarat periculoase nu vor exista in comert vreodata, dar cu timpul, e interesant de urmarit la ce nivel se va ajunge.

Ce crezi despre revolverul printat 3D? Noua ni se pare interesant cat de departe a ajuns cuvantul ‘printer’. De la glume pe partea de xerox, la lucruri destul de reale. :-))

Aveti ca de obicei si o galerie interesanta mai jos, cu poze ale mecanismului prezent in revolerul ‘tras la xerox’:

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.