Valve adauga optiunea de a sterge un joc din libraria Steam

Serviciul de distributie digitala a jocurilor al celor de la Valve, Steam, este activ de aproximativ 12 ani. Pana acum, nu exista optiunea de a sterge complet un joc din libraria ta, in mod permanent. …

Serviciul de distributie digitala a jocurilor al celor de la Valve, Steam, este activ de aproximativ 12 ani. Pana acum, nu exista optiunea de a sterge complet un joc din libraria ta, in mod permanent.

Ei bine, anul acesta compania a anuntat ca ofera banii inapoi userilor pentru jocurile care au fost proaspat achizitionate si jucate doar o scurta perioada de timp. Foarte utila abordarea celor de la Valve! In schimb, orice joc care a fost achizitionat mai de mult, va ramane in lista de jocuri a userului.

Asta nu ar fi asa o problema daca ai vreo 10-20 de jocuri dar, din moment ce platforma Steam a crescut si a oferit tot mai multe jocuri, probabil tuturor ne-a crescut si colectia de jocuri. Asta a dus(si in cazul meu, recunosc) la librarii extrem de pline. Cu sute de jocuri in ea, libraria devine destul de greu de navigat. Si partea cea mai rea e, ca probabil majoritatea jocurilor din ea nu vor mai fi jucate niciodata.

Pe colectionari, probabil nu ii deranjeaza. Dar pentru cei care vor pur si simplu sa scape de unele jocuri permanent(fara a primi bani inapoi sau altceva), acum au o varianta. Putem sa stergem permanent un joc din libraria noastra. Atentie totusi! Acest lucru inseamna ca daca dorim sa il mai jucam vreodata, va trebui recumparat.

deletegames_w_600

Procesul este destul de simplu. Ne autentificam pe pagina de suport de pe steampowered.com, dam click pe Games, Software, etc. si de acolo cautam jocul care dorim sa il eliminam.

Vom vedea optiunea ce specifica ‘I want to permanently remove this game from my account.’ – in traducere: vreau sa elimin acest joc permanent de pe contul meu. Dupa ce facem click pe aceasta, ne mai da un ultim avertisment, ca suntem pe cale sa eliminam jocul si… gata! Jocul nu mai exista in contul tau.

Daca iti e utila sau nu optiunea, tu decizi. Eu am cateva jocuri care sunt 120% sigur ca nu le mai vreau pe contul meu.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.