VPN-uri care nu sunt chiar atat de sigure

Cei de la thebestvpn.com, au luat peste 100 de furnizori de servicii de tip VPN. Ce au descoperit e destul de aiurea. Desi serviciile de tip VPN ar trebui sa fie niste servicii care ne …

vpn-uri nesigure care tin log-uri despre utilizatori

Cei de la thebestvpn.com, au luat peste 100 de furnizori de servicii de tip VPN. Ce au descoperit e destul de aiurea.

Desi serviciile de tip VPN ar trebui sa fie niste servicii care ne ofera posibilitatea de a naviga sau descarca lucruri de pe net fara sa ne facem griji ca putem fi urmariti de providerul de net sau alte parti, unii provideri de servicii de tip VPN nu se respecta.

26 de VPN-uri din 115 testate, tin log-uri cu activitatea ta, chiar daca tu crezi ca esti anonim.

Ce tip de informatii tin: detalii personale, adresa IP, data/ora conectarii si cata banda ai utilizat, tipul dispozitivului, informatii despre plata si site-urile care le-ai vizitat. (pentru a vedea efectiv fiecare ce tine vezi articolul din sursa)

Astfel, uite-i pe cei 26 care mentin log-uri legal (un pic ingropate, dar exista in politica lor scrise aceste lucruri) despre ce tu crezi ca faci anonim cand le folosesti serviciile (unele chiar platite):

 1. PureVPN
 2. HideMyAss
 3. HotSpot Shield
 4. VPN Unlimited
 5. VyprVPN
 6. Astrill
 7. ZoogVPN
 8. Buffered
 9. TigerVPN
 10. Boleh VPN
 11. Anonymizer
 12. IPinator
 13. Seed4.me
 14. AnonVPN
 15. FlyVPN
 16. SunVPN
 17. iPredator
 18. HideIP VPN
 19. VPN Gate
 20. HolaVPN
 21. Faceless.me
 22. Betternet
 23. Ace VPN
 24. Flow VPN
 25. Freedom-IP
 26. IronSocket

Si ajung.

Daca vrei cu adevarat sa fii cu adevarat anonim cu ajutorul unui VPN, nu apela la unul din providerii de mai sus. Verifica sau cauta un review despre serviciul VPN la care vrei sa apelezi, pentru a fi sigur ca acestia au o politica stricta de a nu mentine datele tale (sau despre tine) pe serverele lor.

Uite niste exemple BUNE de VPN-uri, care chiar te ajuta sa fii anonim: ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, Tunnelbear. Si altii.

Mi se pare ca un serviciu de tip VPN care nu are o politica foarte stricta in a nu mentine log-uri, este inutil.

 

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.