Windows 7 nu mai primeste actualizari

Actualizarile de securitate pentru Windows 7 se vor termina curand.  Incepand din 14 ianuarie 2020, asistenta tehnica si actualizarile care vin cu solutii la rezolvarea unor vulnerabilitati ale securitatii nu vor mai fi disponibile pentru …

windows 7 actualizari

Actualizarile de securitate pentru Windows 7 se vor termina curand.  Incepand din 14 ianuarie 2020, asistenta tehnica si actualizarile care vin cu solutii la rezolvarea unor vulnerabilitati ale securitatii nu vor mai fi disponibile pentru Windows 7.  Microsoft recomanda sa se treaca la Windows 10 pentru a evita situatiile neplacute. Se poate utiliza si Windows 7 si dupa aceasta data, in sensul ca va porni si va rula insa nu vor mai exista actualizari de software, deci aici sunt incluse si actualizarile de securitate.

In ultimul Patch lansat de Microsoft, miercuri, pentru Windows 7 a fost anuntat acest lucru. Utilizatorii care folosesc Windows 7 vor primi avertismente incepand cu data de 18 aprilie.

Ce se intampla daca folosesc in continuare Windows 7?

Daca se foloseste Windows 7, dupa data de ianuarie 2020 nu vei mai primi updateurile de securitate, software si nu vei mai beneficia de suport. Dar Windows 7 va porni si va rula ca inainte. Chiar il poti si instala si activa.

De ce s-a luat aceasta masura?

Microsoft a luat aceasta masura pentru a impinge utilizatorii sa foloseasca cel mai recent software. Windows 10 se bucura de o securitate mai mare si are cum sa atenueze atacurile cibernetice. Windows 7 a fost lansat in 2009 si va primi suport pana in ianuarie 2020. Cred ca a fost “ingrijit” destul de mult, avand in vedere ca de cativa ani buni s-a lansat si Windows 10 la care s-a putut trece gratuit de la Windows 7.

Despre updateuri de securitate pe o perioada mai mare  Windows 7 Extended Security Updates

In cazul licentelor Windows 7 Enterprise sau Windows 7 Professional cu contracte de acordare a licentelor la volum, se poate prelungi durata in care sistemul de operare sa beneficieaze de actualizari de securitate, dar si aceasta durata este are termen limita pana in ianuarie 2023. Aceste actualizari insa se vor face contra cost si se vor fi vandute per dispozitiv. Iar costul va creste in fiecare an. In functie de pretul acestora, probabil vor iesi si companiile mai bine daca vor trece la Windows 10, ca sa nu mai discutam despre performanta.

Nu trebuie sa ne amintim dintr-un trecut prea indepartat daca trebuie sa trecem in revista cazurile din 2017, an in care au fost atacate cibernetic mai multe institutii, precum firme private, unitatile de invatamant, spitale sau unele unitati din domeniul public pe dispozitivele care rulau pe Windows XP.

Dar Windows 8?

Despre Windows 8 se stie pana acum ca urmeaza sa mai primeasca actualizari pana in ianuarie 2023.

Concluzie

Incearca sa stai pe un sistem de operare sigur pentru securitatea datelor tale, dar si pentru o performanta mai buna. Daca te intereseaza mai multe lucruri despe securitate, vezi aici mai multe. Iar in cazul in care vrei sa iti alegi o parola mai sigura afla aici cum. Am scris si despre cum poti goli din spatiul de pe partitia cu Windows aici.

Daca exista cazuri in care se doreste trecerea de la Windows 7 la Windows 10,  este destul de probabil sa fie necesar si un update in ceea ce priveste si PC-ul, si cu aceasta ocazie cu siguranta vei creste si performanta.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.