Panouri luminoase modulare inteligente Nanoleaf Aurora Rhythm

Despre panourile luminoase modulare inteligente Nanoleaf Aurora Rhythm se stie deja. Probabil ca le-ai vazut peste tot pe Instagram. Daca sunt pornite ofera o ambianta faina, in cazul in care iti plac astfel de lumini. …

panouri luminoase aurora

Despre panourile luminoase modulare inteligente Nanoleaf Aurora Rhythm se stie deja. Probabil ca le-ai vazut peste tot pe Instagram. Daca sunt pornite ofera o ambianta faina, in cazul in care iti plac astfel de lumini.

Kitul Aurora contine noua panouri LED triunghiulare, pe care le poti fixa pe perete, sub ce forma doresti. Exista si set de 15 panouri pe care il gasesti si aici. Este o instalatie modulara, de efect. Despre Nanoleaf se stie ca este producator de becuri eficiente incepand inca din 2014, si este o companie care doreste sa integreze acest tip de tehnologie care sa aiba impact asupra designului de interior. Au scos diferite tipuri de becuri care ies din anomimat dar si panouri luminoase modulare inteligente Nanoleaf Canvas cu ajutorul carora iti poti lumina inedit diferite spatii, precum bucatarie, living sau dormitor.

Dar sa revenim la Nanoleaf Aurora Rhythm

Kitul de panouri luminoase modulare inteligente Nanoleaf Aurora Rhythm contine noua panouri LED triunghiulare pe care le poti aseza in ce pozitie iti doresti. Modulul Rhythm se conecteaza la kit si sincronizeaza culorile cu muzica ascultata. Daca folosesti un microfon trebuie sa ai grija pentru ca Nanoleaf Auror Rhythm raspunde la sunete de frecvente joase si poate chiar sa existe intarzieri intre sunet si lumina. Pentru a sincroniza mai bine muzica cu panourile conecteaza telefonul la mufa de 3,5 mm.

Panourile sunt luminoase si pot sa redea 16,7 milioane de culori diferite.

Sistemul suporta pana la 30 de panouri, insa probabil vei iesi destul de scump, dar daca tie iti place si iti permiti, de ce nu? Ai grija insa cum le asezi ca sa fie totusi aproape de o priza.

Despre consumul panourilor Nanoleaf

Nu consuma prea mult pentru ca fiecare panou este un LED eficient. Vei obtine 100 de lumeni la un cost aproximativ de 2W putere.

Montarea panourilor luminoase modulare inteligente Nanoleaf Aurora Rhythm pe perete

Pentru montarea panourilor sunt utilizate benzi 3M, benzi care sunt deja si in setul de 9. Atentie insa unde le asezi. Daca ai tapet pe perete nu prea e indicat. Merg mai bine pe peretii tencuiti si zugraviti. Daca ai totusi tapet sau suprafete mai neuniforme este recomandat sa fie prinse cu sistemul de prindere cu surub, dar aceasta metoda implica si inteparea suporturilor in forma corecta.

Compatibilitatea si setarea luminilor Nanoleaf Aurora Rhythm

Nanoleaf a avut grija ca panourile sa fie compatibile cu Alexa, asistentul Google, Siri dar a introdus si un canal IFTTT pentru conectarea unor hub-uri ca Samsung SmartThinks.

Daca integrezi Aurora HomeKit atunci poti sa le combini si cu alte lumini smart din casa ta, precum Philips Hue.

Aplicatia permite diferite moduri de iluminat. Poti sa faci tu unul sau poti sa alegi din cele facute deja de utilizatorii din comunitate. Poti si tu impartasi comunitatii diferite scene luminoase si ritmuri. Cu ajutorul aplicatiei mai poti si programa cand sa se aprinda. Poti crea si activa diverse scene prin comanda vocala sau prin folosirea butonului de pe controlerul fizic.

Concluzie

Panourile luminoase modulare inteligente Nanoleaf Aurora Rhythm chiar fac diferenta cand vine vorba de ambienta unei incaperi, dar mai ales atunci cand sunt aprinse. Cand insa sunt stinse arata doar ca niste forme de plastic puse pe perete. Dar daca nu te deranjeaza modul in care arata cand sunt stinse, atunci merita sa le ai in camera.

Pretul este destul de maricel, mai ales daca vrei sa extinzi setul de 9 pentru a avea o “panza” mai mare de “desenat” si vei avea nevoie si de conectori flexibili Nanoleaf.

In concluzie, arata destul de fain. Daca esti mai ales pasionat de un design interior modern si mai “techy”.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.