3 minute despre monitor vs televizor pentru PC

Monitor vs televizor pentru utilizare normala a unui pc (citit,scris,browsing,gaming si filme), ce e mai ok? Depinde cum privesti problema, uite cum am comparat eu: Deci, monitor vs televizor …ce aleg? Eu prefer mereu monitorul, …

Monitor vs televizor pentru utilizare normala a unui pc (citit,scris,browsing,gaming si filme), ce e mai ok? Depinde cum privesti problema, uite cum am comparat eu:

Deci, monitor vs televizor …ce aleg?

Eu prefer mereu monitorul, deoarece in majoritatea cazurilor rezulta intr-o imagine mai clara. Mai ales in gaming, daca tv-ul nu este unul foarte performant, vom avea o experienta mai ok pe un monitor pc.
In video discut despre diferenta de calitate a 2 panouri cu aceeasi rezolutie dar diagonale diferite. In acest caz, mereu vom avea o calitate mai buna pe ecranul cu o diagonala mai mica, datorita densitatii pixelilor. Ecranul cu diagonala mai mica va avea un PPI/DPI mai mare.
Trebuie sa tinem cont si de distanta de la care privim continutul pe ecran, nu doar de densitatea pixelilor. Presupunand ca vom sta des destul de aproape de ecran (activitati de zi cu zi la un pc, dupa cum era intrebarea initiala), as alege mereu monitorul.

Un aspect deloc de neglijat, il are si placa ta video. Daca intentionezi sa faci gaming, si pe monitorul tau iti merg jocurile tale perfect, asigura-te ca placa face fata si la rezolutia televizorului. Mai ales daca televizorul are o rezolutie mai mare!

Aceeasi placa video va avea performante total diferite daca rulam acelasi joc cu aceleasi setari la 2 rezolutii diferite, sa zicem 1440 x 900 vs 1920 x 1080. Numarul de pixeli este net mai mare in cea de-a doua rezolutie mentionata, implicit placa video are mai mult de lucrat.
Daca ti-a placut acest video nu uita sa te abonezi la canal si sa dai un share pe Facebook! poate ii ajuta si pe altii!

Lasa un comentariu mai jos cu ce alte intrebari mai ai pe tema asta, sau ce videouri vrei sa mai vezi pe viitor!

Pe canalul nostru de YouTube gasesti toate videourile, inclusiv acesta! Nu uita sa te abonezi! 🙂

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.