3 minute despre SSD-uri si avantajele lor vs HDD-uri

Afla de ce este mai bun, si ce avantaje ofera un SSD fata de un hard disk traditional.Tinand cont ca au mai scazut preturile, si gasesti un SSD bun de 120gb la sub 300lei, multi …

Afla de ce este mai bun, si ce avantaje ofera un SSD fata de un hard disk traditional.
Tinand cont ca au mai scazut preturile, si gasesti un SSD bun de 120gb la sub 300lei, multi ar trebui sa luam in considerare un astfel de upgrade.

SSD vs HDD

Trebuie sa tii minte ca un SSD nu este un drive mecanic, adica nu are nici o componenta care se misca. Pentru un laptop care este destul de plimbat, un SSD poate face diferente enorme in stabilitate deoarece SSD-ul nu sufera de la micile socuri mecanice precum tranteli sau lovituri. Totodata, un SSD consuma mai putin curent fata de un hard disk si poate prelungi timpul de functionare al laptopului pe baterie.
Pentru a vedea toate avantajele unui SSD, atat pentru un pc normal sau destinat gamingului dar si pentru un laptop (cu ajutorul unui caddy), urmareste video-ul de mai sus.

Ca si recomandare, daca cauti niste modele rapide si durabile, eu am avut experiente placute si nu am intalnit probleme cand am lucrat cu:
– Kingston HyperX Fury de 120 si 240gb;
– Intel 535 Series de 120gb;
– Samsung Evo 750 de 120gb.

Clar ca, indicat este sa instalezi pe un SSD sistemul de operare si programele cel mai des folosite sau jocurile care vrei sa se incarce mult mai rapid.

Mie 120gb imi ajung pentru Windows 10 si toate programele ce le folosesc, fara sa am probleme cu spatiul. De asemenea folosesc si un hard disk de 1tb, pentru alte date de care nu am nevoie asa des sau nu am nevoie de o viteza foarte mare cand le accesez.

Daca vrei sa vezi si alte lucruri prezentate in aproximativ 3 minute, lasa-mi un comentariu cu subiectul sau termenul ce te intereseaza.

Apropo, daca vrei sa descoperi detalii despre tipurile de chipuri NAND din SSD-uri, ai aici un articol. Sau despre NVMe si M.2.

Nu uita sa te abonezi la canalul peTech si sa dai un like pentru a fi la curent cu noutatile!

SUBSCRIBE & LIKE!

Youtube: http://www.youtube.com/c/PetechRo
Facebook: https://www.facebook.com/petechoficial
Twitter: https://twitter.com/peTech_ro

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.