Cum alegi un ssd/hdd caddy pentru laptop?

Despre ce este un hdd caddy am mai scris… practic in locul unitatii optice ii poti monta laptopului inca un SSD sau un HDD pentru a-i mari capacitatea de stocare. Dar nu am scris cum …

Despre ce este un hdd caddy am mai scris… practic in locul unitatii optice ii poti monta laptopului inca un SSD sau un HDD pentru a-i mari capacitatea de stocare. Dar nu am scris cum ne alegem un astfel de adaptor pentru laptopul nostru…

Sa scoatem unitatea optica din laptop este usor. De obicei e vorba de un surub, si efectivhdd caddy tragem unitatea optica afara. Demontam fata, si o punem pe hdd caddy. Dar ce caddy?

Aceste adaptoare sunt pentru unitati optice de diferite grosimi: 9mm, 9.5mm, 12.7mm etc… (cam astea sunt cele mai des intalnite dimensiuni).

Cum iti dai seama ce hdd caddy iti trebuie?

Ai doua variante (ok, a 2a e mai rapida de obicei):

  1. Batranul Google. Poate cineva a mai intrebat asta, sau exista specificatiile exacte pe vreo pagina oficiala. Cauta dupa seria si modelul laptopului tau.
  2. In device manager (click dreapta pe My Computer -> Manage -> Device Manager) ar trebui sa ne arate modelul unitatii optice instalate in laptop. Cu un Google rapid, putem gasi componenta originala de vanzare sau altele menite sa inlocuiasca perfect DVD-RW din laptop. Aceste pagini in 99% din cazuri contin si detalii despre dimensiuni. Bingo!

Nu uita sa nu fortezi ‘fata’ unitatii optice (DVD-RW sau ce are laptopul tau). Nu vrei sa se rupa/strice, deoarece o poti monta pe ‘fata’ caddy-ului. Astfel, laptopul va arata ca din fabrica, doar ca butonul de DVD-RW nu va face nimic iar tu vei avea mai mult spatiu de stocare.

Eu mi-am cumparat de aici, de pe PCgarage, la vremea respectiva ~60lei. Merita toti banii.

nota: partea tare, e ca SSD-ul montat in locul ei, impreuna cu caddy-ul, cantareste o idee mai putin (simtibil la mana). Deci e si mai usor laptopul!

Daca te-a ajutat mini-articolul, da-i un share! Poate mai vrea cineva care nu foloseste unitatea optica sa isi monteze inca un HDD/SSD, dar nu stie cum sa isi aleaga un astfel de adaptor.

Daca vrei sa aflii mai multe despre SSD-uri, daca e mai bun unul mai mare sau ce tipuri de chipuri NAND flash pot avea tot pe Petech gasesti detalii.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.