Allview AVI – asistentul vocal a fost actualizat

Allview AVI este asistentul vocal creat de cei de la Allview pentru telefoanele lor. O chestie interesanta: acest asistent vocal vine cu limba romana. Nu detin un telefon Allview, ca sa il pot testa dar …

allview avi

Allview AVI este asistentul vocal creat de cei de la Allview pentru telefoanele lor. O chestie interesanta: acest asistent vocal vine cu limba romana.

Nu detin un telefon Allview, ca sa il pot testa dar imi dau si eu cu parerea: o initiativa super ok, iar suportul pare sa fie bun. Aplicatia a fost lansata anul trecut dar a fost recent actualizata, adaugand niste functii utile:

  • poti afla ce filme/emisiuni ruleaza pe postul de televiziune preferat;
  • poti suna usor la 112 (cu o comanda precum: suna la urgente/suna la 112);
  • o noua tema (ma gandesc ca se refera strict la aspect);
  • daca esti cu gatitul, poti descoperi retete culinare pe YouTube;

Pe masura ce folosesti aplicatia AVI, ea devine tot mai ‘descurcareata’. Cu alte cuvinte cu cat o folosesti mai des pentru a crea task-uri, notite in calendar etc., cu atat invata sa o faca mai bine. Suna bine.

Daca ai un telefon Allview, poti descarca de pe Google Play aplicatia – aici.

Ce nelamuriri am in legatura cu Allview AVI:

  1. Sunt curios daca poti si efectua operatiuni complexe in ceea ce privesc setarile. Mai concret: la un telefon cu touchscreen-ul defect (dar imaginea se afisa impecabil), am reusit sa ma plimb prin setari cu asistentul vocal Google, dar nu am reusit sub nici o forma sa conectez un mouse bluetooth (un Logitech MxMaster) sau sa pun telefonul in modul transfer date, odata conectat la laptop prin USB. Astfel, backup-ul a fost enervant de facut, cu un cablu OTG (care nu il aveam la indemana). Oare m-ar fi putut ajuta acest asistent vocal de la Allview? Ar fi genial sa pot conecta un dispozitiv bluetooth fara interventie fizica asupra telefonului.
  2. Cu un telefon mid-range/nu prea scump Allview (cum ar fi Allview X4 Soul LITE ce il prinzi pe la 850-1000lei, depinde de noroc) cum se misca? Dar pe unul mai ieftin? Am nedumerirea asta, pentru ca telefoanele mai ieftine au din punctul meu de vedere o responsabilitate foarte mare: sa aduca tehnologia incepatorilor si sa ii initieze (iar asta va influenta mult modul in care ei descopera ce avantaje are un smartphone, internetul, etc. – sa nu uitam ca suntem in Romania). Iar telefoanele cu preturi reduse(400-1000lei), de la marii producatori de multe ori sunt niste glume proaste (orice aplicatie mai interesanta, se misca nu chiar ideal, multi tasking-ul slab – vezi posibilitatea Allview AVI de a dicta un mesaj in WhatsApp).

Telefoane suportate:

Allview X4 Soul, X3 Soul, P9 Energy, P9 Energy Lite, P9 Energy Lite 2017, P9 Energy S si V3 Viper.

Concluzii

Ma bucur ca Allview ii da tare, si incearca constant sa vina cu ceva nou. E super ok, ca e de la noi si chiar nu pare (ma repet, nu sunt posesor de telefon, doar uitandu-ma si din ce am vazut si atat). Nu am apucat sa testez mai mult de 2 minute vreun telefon de la ei, dar cu prima ocazie o voi face.

Daca ai testat deja sau chiar folosesti Allview AVI, ce parere ai despre acest asistent vocal?

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.