Allview X5 Soul – teaser pentru urmatorul flagship

Allview X5 Soul va fi urmatorul flagship al companiei. Hai sa vedem ce detalii stim pana acum despre X5 Soul. In primul rand, viitorul flagship se lauda cu recunoastere faciala avansata ca si tehnologie de …

allview x5 soul

Allview X5 Soul va fi urmatorul flagship al companiei. Hai sa vedem ce detalii stim pana acum despre X5 Soul.

In primul rand, viitorul flagship se lauda cu recunoastere faciala avansata ca si tehnologie de protectie (Deep Face ID) – X5 Soul fiind primul telefon Allview cu aceasta tehnologie. allview x5 soul teaser face idAvem de asemenea si o camera IR, capabila sa termine si adancimea imaginii pentru a asista recunoasterea faciala. Practic, cu ajutorul proiectorului IR, a senzorului de proximitate si cu niste algoritmi specifici AI, se contureaza o harta 3D detaliata a fetei utilizatorului.

 

Un avantaj al acestei tehnologii ar fi acela ca precizia va fi foarte ok indiferent de lumina, putand debloca telefonul chiar si in intuneric. Suna foarte bine, sunt curios sa vad cum functioneaza si in realitate.

Evident, va suporta si asistentul personal AVI – despre care am mai zis aici.

Sa trecem la chestii mai ‘heavy’: Allview X5 Soul este si primul telefon al companiei cu tehnologie neurala – sunt curios in ce masura si cum va fi folosita inteligenta artificiala pentru a imbunatati viata alaturi de telefon. Va avea integrat  un procesor de la MediaTek, ce are la baza arhitectura Cortex A73.

Specificatii Allview X5 Soul

Uite ce am gasit pe pagina oficiala si pe net despre el, ramane de vazut la anuntul oficial de lansare exact cu ce vine telefonul:

  • Procesor octa-core MediaTek cu GPU Mali;
  • Memorie RAM: 4 GB/6 GB;
  • Display: 6.2 inch IPS multi-toch cu rezolutie de 2160 x 1080;
  • 2 camere in spate cu flash LED si o camera frontala de 16 MP (nu sunt sigur);
  • Android 8.0 Oreo;
  • Bluetooth v4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, 4G LTE si port USB Type-C;

Si… ce nu prea imi place

Din poza, pare ca va avea acel ‘notch’/decupaj specific iPhone X. Nu zic ca n-o fi util… dar nu sunt un fan al acestui trend lansat de cei de la Apple. Ramane de vazut cat de deranjant va fi in realitate cand urmarim un video full-screen.

Concluzii

In rest, telefonul pare sa aiba forta unui flagship veritabil. Daca va face poze binisor si va veni cu o baterie (despre care nu stiu nimic inca) bunicica, are sanse mari sa fie ceva frumos ce merita cumparat. Data de lansare e pe undeva prin Aprilie 2018 din cate am aflat.

Mai ramane de vazut si un pret pentru Allview X5 Soul 🙂

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.