Xiaomi Mi Gaming – primul laptop orientat spre gaming al companiei

Xiaomi Mi este primul laptop de gaming lansat de chinezii de la Xiaomi. Lansat la Shanghai impreuna cu Xiaomi Mi AI Speaker Mini, laptopul anunta niste categorii noi de produse pentru companie. La lansare este …

Xiaomi Mi

Xiaomi Mi este primul laptop de gaming lansat de chinezii de la Xiaomi. Lansat la Shanghai impreuna cu Xiaomi Mi AI Speaker Mini, laptopul anunta niste categorii noi de produse pentru companie.

La lansare este exclusiv pentru China, nimic neobisnuit aici. Asteptam sa vedem cand apare si prin zona noastra.

Xiaomi Mi laptop gaming
Xiaomi Mi laptop gaming

Xiaomi Mi este un laptop de 15.6 inch, cu un display FullHD (1920px x 1080px), procesor i7 sau i5 din generatia 7 si placa video de la Nvidia GTX 1060, respectiv 1050Ti.

Din punct de vedere al memoriei RAM si a spatiului de stocare, vor fi disponibile diverse variante pana la 16 GB RAM si 256 GB SSD sau 1TB HDD.

Despre porturi nu stim nimic, dar se pare ca vom avea 5 taste de macro, complet programabile – e totusi un laptop de gaming.

Avem 20.9mm grosime si o greutate de 2.7kg. Nu-i rau!

Va fi lansat in 13 aprilie, la ~1430$ pentru varianta cu GTX 1060 si 16 GB RAM si ~955$ pentru GTX 1050Ti si 8 GB RAM. Vedem si in Romania la ce pret va fi lansat.

Care-i faza cu Xiaomi Mi?

E normal ca orice producator sa incerce sa isi mareasca portofoliul de produse, si sa acopere o parte cat mai mare din piata. Dupa experienta cu telefoanele Xiaomi, sunt efectiv curios de laptop. S-ar putea sa fie competitie serioasa pentru alti producatori cu o configuratie similara. Si competitia e buna.

Pana una alta, astept sa il vad si pe la noi.

mi ai speaker mini

Despre Mi AI Speaker Mini

Competitie pentru Google Home mini. O versiune mai mica a celuilalt smart speaker de la Xiaomi. Vei putea seta remindere, primi alerte de trafic etc. Cei de la Xiaomi zic ca noul speaker vine si cu acces la 35 de milioane de carti si melodii.

Pretul va fi de aproximativ 27$, dar nu am gasit daca si cand va fi disponibil in afara teritoriului mama (China).

Super interesante produsele (ma intereseaza laptopul mai mult). Ma bucur ca Xiaomi isi face curaj si vine puternic pe o nisa care imi place mult – laptopurile de gaming. Pot fi niste unelte versatile destul de portabile.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.